Hlavní obsah

Bern bojuje o post lídra

Atraktivní dohrávkou pokračuje dnes švýcarská hokejová liga. Základní části zbývají do konce pouhá dvě kola, přesto stále nejsou všechny karty rozdány. Dotáhnout se na vedoucí dvojici hodlá Curych, který hostí Bern.

Foto: www.hockeyarenas.net

Post-Finance Arena v Bernu

Článek

ZSC Lions ovládl National Leaguje v historii celkem šestkrát, naposled v uplynulé sezóně. Největší úspěch klubu přišel letos, když na konci ledna Lvi dokázali v odvetném finálovém zápase premiérového ročníku Ligy mistrů rozdrtit Magnitogorsk 5-0, čímž získali titul evropských šampiónů.

Mužstvo vedené charismatickým Seanem Simpsonem, jenž přišel před začátkem nového ročníku z Zugu, má ohromnou vnitřní sílu. Brankářskou jedničkou je Lucas Flüeler, ovšem stranou nezůstává ani čtyřicetiletý finský veterán Ari Sulander. Vůdci defenzívy jsou Blindenbacher a Slovák Suchý, hlavní útočnou sílu představují Alston, Pittis a Garnder. Posledně jmenovaný rovněž vévodí statistikám ZSC co se týče kanadských bodů i vstřelených branek. V sobotu sice prohrál Curych po prodloužení na půdě Lugana, i tak zůstává forma domácích stabilní. Lvi jsou třetí s tříbodovou ztrátou na vedoucí dvojici.

SC Bern triumfoval v zemi helvetského kříže celkem jedenáckrát, naposledy v sezóně 2004. Loňské čtvrtfinálové vyřazení s Fribourgem nehodlají Medvědi opakovat. Po reprezentační přestávce sbírají svěřenci kouče Johna Van Boxmeera body v každém utkání, naposled podlehly v prodloužení v Ženevě.

Nejvíce branek zaznamenal Martin Plüss, v čele týmové tabulky produktivity najdeme dvojici Christian Dubé, Simon Gamache. Ocenění pro nejlepšího hráče týdne NLA připadlo za minulý týden dvaatřicetiletému Ivo Rüthemannovi. Bernu patří nyní druhá příčka, když je oproti Klotenu horšá jen o skóre, ale dnešní zápas má k dobru. I kvůli tomu dnes hosté určitě nebudou chtít odjet s prázdnou.

Pouze jedinkrát zatím Curych v tomto ročníku ve vzájemných střetnutích na Bern vyzrál, podaří se domácím bilanci ve svůj prospěch poopravit? Bwin vypsal na výhru ZSC Lions kurs 2.00 rovných, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 4.45, na triumf Bernu si můžete vsadit v kursu 2.80.

Reklama