Hlavní obsah

Columbus bojuje o první postup

Velmi bohatý program bude k vidění ve čtvrtek v NHL. Islanders si po městském derby neodpočinou, protože přivítají Carolinu. V centrální divizi se Nashville pokusí odpoutat od St. Louis. Naději na play off stále živí Minnesota hostící Calgary. V jednom ze tří mezikonferenčních duelů přivítá Toronto Columbus.

Článek

Domácí klub zatím neprožil v sezóně žádné delší šťastné období. Toronto tento fakt potvrzuje i v únoru, během něhož dosud vyhrálo pouhé dva ze sedmi zápasů. Zajímavé je, že se během nich dostali do hry již tri brankáři. Vesa Toskala byl přesně před týdnem po šestnácti minutách a čtyřech obdržených gólech střídán veteránem Curtisem Josephem. V sobotu se finský gólman předvedl domácímů publiku v mnohem lepší formě, ale v úterý si přesto zachytal nováček Justin Pogge. Mladý brankář musel přežít nespokojené fanoušky, kterým se nikterak nezamlouval jeho výkon z první třetiny. Mladý brankář zřejmě dostane příležitost i dnes. Trenér se nadále musí obejít bez důležitých obránců Tomáše Kaberleho a Mikea Van Ryna. Útok Toronta je naopak celistvý, což se projevuje v solidní produktivitě, která by klub sama o sobě řadila do horní poloviny tabulky východní konference.

Hosté v západní konferenci dál sní sen o prvním postupu do play off v klubové historii. Columbus k němu kráčí skrze velmi dobrou obranu, kterou velmi výrazně podporuje nováček v brance Steve Mason. Když se u něj objevila mononukleóza, našel v únoru i podobně schopného nezkušeného zástupce v Danu LaCostovi. Poslední čtyři zápasy však již aspirant nejen na cenu pro nejlepšího nováčka roku zase odchytal sám. Trenér hostů se blíží k pětisté výhře ve své kariéře. Dnes ovšem bude opět postrádat v sestavě některé hokejisty. V útoku je znovu mimo smolař Fredrik Modin a dlouhou dobu chybí Derick Brassard. Na pomezí možnosti startu se neustále pohybuje obránce Rostislav Klesla a nachlazen je útočník Raffi Torres. Columbus čeká únavné cestování, protože včera hrál doma s divizním sokem. Venku se mu velmi dobře vydařil přelom roku, když vyhrál třikrát za sebou.

Bookmakeři bwin hledali favorita v tomto zápasu velmi obtížně. Na výhru Toronta vypsali kurs 2,4 . Hosté mají větší motivaci, ale na ledě dnešního soupeře se jim moc nedaří a navíc sehrají pátý zápas v sedmi dnech. Na vítězství Columbusu si lze vsadit v kursu 2,45 .

Reklama