Hlavní obsah

Duel o osmé místo v NLA

Šlágrem předposledního kola dlouhodobé části švýcarské hokejové ligy není duel celků z popředí, nýbrž souboj osmého týmu s devátým. V přímé bitvě o play-off se utká domácí Langnau s Zugem. Důležitosti utkání odpovídá i skutečnost, že domovský stánek SCL byl vyprodán během hodiny.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

Langnau asi stěží může pomýšlet na zopakování prvenství z roku 1976, přesto pokud dnes Tygři uspějí, mohou se na rozdíl od loňského roku vyhnout baráži. Ano, nejvyšší soutěž v zemi helvetského kříže má to specifikum, že každá jiná pozice mimo elitní osmičku znamená nevítanou vstupenku do prolínací soutěže.

SCL ztratilo v minulém týdnu celkem čtyři body proti mužstvům z absolutního chvostu tabulky. Nejprve zdolalo Ambri až v prodloužení, poté dokonce po špatném výkonu odjelo z Bielu s prázdnou. Úterní skalp do té doby vedoucího Klotenu však domácím moc pomohl, nyní totiž má Langnau o bod více než hosté. Trenér Christian Weber připouští mimořádný význam tohoto střetnutí, přesto družstvo dodržuje tradiční program, čímž se snaží alespoň částečně zahnat nervozitu. Připíše si další povedené představení gólman Mathias Schroder? Tahouny Tigrů jsou rovněž Daniel Steiner a Martin Kariya.

Naopak Zug touží navázat na působení ve vyřazovací části z minulé sezóny, kdy jen těsně nepronikl vstříc semifinálovým branám. Aktuální ročník nezačali Energetici vůbec dobře, ovšem herní vzepjetí v novém roce vrátilo svěřence Douga Sheddena do vyšších pater švýcarské společnosti.

Poslední zápas s Bielem se pro Zug nevyvíjel vůbec dobře, po dvou třetinách ztrácel favorit dvě branky. Jenže závěrečnou část proměnili Energetici ve svou exhibici, a pěti góly docílili důležitého vítězství. Odvede i dnes výbornou práci brankář Lars Weibel? Mezi klíčové hráče týmu patří také útočníci Josh Holden a Dále McTavish.

„Dokázali jsme stáhnout hrozivé manko, rozhodně si pro poslední dvě kola věříme. Formu máme lepší než Langnau, domácí by mohli být navíc nervóznější,“ uvedl nejužitečnější hráč Zugu Patrick Fischer.

Z pěti letošních vzájemných měření sil se čtyřikrát radovalo SCL, jenže z toho tři utkání dovedlo Langnau do vítězného konce až v prodloužení. Naopak jediná výhra Zugu nesla desetibrankovou vizitku. Uchovají si hosté bodovým ziskem naději play-off, nebo Tygři výhrou v základní hrací době již definitivně zkompletují složení bojů o titul v NLA? Bwin vypsal na úspěch Langnau kurs 2.25, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 4.50, triumf Zugu je nabízen v kursu 2.40.

Reklama