Hlavní obsah

Zažije Hiddink vítěznou premiéru?

Hned první z šestice dnešních zápasů 26. kola anglické Premier league slibuje napínavou zápletku. Aktuálně třetí Aston Villa totiž hostí čtvrtou Chelsea, která na svého soupeře ztrácí jen dva body. První duel na Stamford Bridge vyhráli Blues 2:0, ale ve Villa Parku čekají na vítězství už devět zápasů.

Článek

Domácí neprohráli v nejvyšší soutěži už 13 utkání v řadě. Pokud se povídáme na poslední výsledky Villans, nalezneme v nich výhru 1:0 v Portsmouthu, bezbrankovou remízu s Wiganem a vítězství 2:0 v Blackburnu. Minulou neděli se svěřenci trenéra O´Neilla střetli s ve formě hrajícím Evertonem, který před vlastním publikem slavil vítězství 3:1. Podle představ fanoušků Lvů nedopadl ani jejich poslední souboj v rámci Poháru UEFA, ve kterém Villans jenom remizovali 1:1 s CSKA Moskva.

Proti svému bývalému klubu se může postavit záložník Steve Sidwell, který po vyloučení proti Hamburku sledoval duel s ruským celkem pouze z tribuny. Proti druhému celku nejvyšší ruské fotbalové soutěže nenastoupili ani útočník Emile Heskey (achilovka) a záložník James Milner (stehno), ale kouč O´Neill doufá v jejich návrat. Na marodce domácích poté nadále zůstávají kapitán Martin Laursen, Carlos Cuellar, Wilfred Bouma a Nigel Reo-Coker.

„Chelsea je jediným týmem, který nás letos přehrál. Vedli si opravdu excelentně. Ve skutečnosti nejsou tak špatní, jak si někteří lidé a média myslí. Vždyť jsou jenom dva body za námi,“ dodává na adresu soupeře Martin O´Neill.

Blues po jasné porážce s United sice porazili Stoke i Middlesbrough, avšak nestačili na Liverpool a doma jenom remizovali s Hullem 0:0. Tento nerozhodný výsledek stál překvapivě křeslo trenéra Brazilce Scolariho a bilanci čtyř výher z posledních dvanácti utkání v Premier league se dnes pokusí vylepšit jeho nástupce, Guus Hiddink.

„Na Manchester ztrácíme deset bodů. Bude to těžké, ale musíme se alespoň pokusit s tím něco udělat. Výzvou je také Champions league a FA Cup. Nejsem zde pouze proto, abych vyplnil čas do konce sezony. Naši hráči byli zvyklí vyhrávat trofeje, tak proč se nepokusit to zopakovat. Naší nynější prioritou je ale duel s Aston Villou a poté Juventus,“ říká holandský kouč, který by měl lavičku Blues po této sezoně opustit a vrátit se k práci u ruské reprezentace.

Kvůli kartám se 62letý kouč musí obejít bez Ashleyho Colea a otazník visí nad startem dalších obránců Ricarda Carvalha (kolenní vazy) a Alexe (kotník). Po karetním trestu se naopak vrací John Terry, po jehož boku se v případě potřeby postaví Branislav Ivanovič či Michael Mancienne. Kvůli zranění kolene si do konce sezony navíc nekopne Joe Cole a na listině zraněných nadále zůstává Michael Essien.

Právě Chelsea je podle bookmakerů bwinu mírným favoritem s kursem na výhru 2.35. Na úspěch domácí Aston Villy si můžete vsadit v zajímavém kursu 2.80. Pokud si myslíte, že tento souboj skončí remízou, využijte obligátního kursu 3.15.

Reklama