Hlavní obsah

Arsenal hostí Sunderland

Momentálně pátý Arsenal ztrácí na nejlepší čtyřku pět bodů, ale s ohledem na duel Chelsea a Aston Villy, může pomýšlet na brzký návrat na pozice, kam již tradičně Gunners patří. Proti svěřencům trenéra Wengera se postaví hráči jedenáctého Sunderlandu, které od sestupových pozic dělí sedm bodů a ve vyrovnané druhé polovině tabulky tak nemají ještě vůbec vyhráno.

Článek

Kanonýři sice v posledních jedenácti utkáních Premier league neprohráli, ale ztrácí jeden bod za druhým a s nadsázkou by se dali označit za remízového krále posledních týdnů. Po třech nerozhodných výsledcích ze závěru roku 2008 zdolal Arsenal postupně Portsmouth, Bolton a Hull, ale následně znovu třikrát remizoval, a to s Evertonem (1:1), West Hamem (0:0) a naposled na půdě Tottenhamu (0:0).

Debut v rudých barvách by si dnes mohla odbýt velká zimní posila z Petrohradu, Andrej Aršavin. „Mohl by se začlenit do naší kombinační hry, je velice přizpůsobivý. Umí vytvořit překvapivou nahrávku a to je něco, co potřebujeme. Fyzicky ještě není úplně fit, ale pokud bude potřebovat čas, dostane ho,“ říká na adresu ruské hvězdy Arsene Wenger.

Francouzský kouč může po karetním trestu nasadit Emmanuela Eboueho a připraven je i střední obránce Johan Djourou. Skvělý comeback zažil v FA Cupu proti Cardiffu City (4:0) útočník Eduardo, který dvakrát skóroval, ale kvůli problému s kolenními vazy si dva týdny od fotbalu opět odpočine. Arsenal se stejně jako loni potýká z rozsáhlou marodkou. Mimo hru zůstávají Abou Diaby, Mikael Silvestre (oba stehno), Emmanuel Adebayor (kolenní vazy), Cesc Fabregas (koleno), Theo Walcott (rameno) a Tomáš Rosický.

Sunderland se drží ve středu tabulky a z posledních tří utkání dokonce získal o čtyři body více, nežli Arsenal. Po těsné prohře 1:2 s Aston Villou zdolaly Černé kočky nejtěsnějším možným rozdílem Fulham, remizovali 1:1 v Newcastlu a Stoke City zdolaly 2:0.

„Arsenal je stále velice silný fotbalový tým. Musíme být velice opatrní a nesmíme se uchýlit k nějakému otevřenému fotbalu. Nesmíme jim dovolit hrát jejich hru. Možná se odhodláme ke hře na dva útočníky, protože cítíme, že je šance z tohoto střetnutí něco získat,“ říká manažer hostí Ricky Sbragia.

Ten se kvůli suspendaci musí obejít bez beka Phila Bardsleyho. V obranných řadách by si tak debut mohl odbýt jeden z dvojice nově příchozích hráčů – Calum Davenport (West Ham) nebo Tal Ben Haim (Manchester City). Kvůli zranění kolene nehrál tři zápasy finský záložník Teemu Tainio, ale dnes by už měl být připraven nastoupit. K plnému tréninku se vrátil i důrazný irský obránce Paul McShane.

Možné sestavy

Arsenal: Almunia - Sagna, Touré, Gallas, Clichy - Arshavin, Denílson, Song, Nasri - van Persie, Bendtner.

Sunderland: Fulop - McCartney, Ben Haim, Ferdinand, Collins - Reid, Whitehead, Richardson, Malbranque - Cissé, Jones.

Jasným favoritem je podle sázkové kanceláře bwin Arsenal s kursem na výhru 1.35. Na vítězství Sunderlandu určili bookmakeři vysoký kurs 7.25. Jestliže jste toho názoru, že dnešní duel skončí stejně jako na podzim, tedy remízou, vsaďte si na ni v nadstandardním kursu 4.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články