Hlavní obsah

AC Milán přivítá rozjeté Cagliari

Už včera odstartovalo 25. kolo italské Série A třemi zápasy. V nich vedoucí Inter ani druhý Juventus nezaváhali a tak je nyní na hráčích AC, aby i oni bodovali naplno. Mužstvo Cagliari se nyní veze na vítězné vlně, která ho vynesla až na sedmou příčku, a rádo by překvapilo i na San Siru.

Článek

Domácí po remíze s Janovem uspěli na horké půdě Lazia, odkud si odvezli všechny tři body za vítězství 3:0. Následně však Rossoneri před domácím publikem znovu jenom remizovali, tentokrát 1:1 s Regginou. Největší ránu však schytali hráči AC minulý týden, když v městském derby prohráli 1:2 s Interem, za který se trefili Adriano a Stankovič. Především branka prvně jmenovaného Brazilce se stala předmětem velkých diskusí, neboť byla dosažena s přispěním ruky.

„Musíme skončit v první trojici, abychom se kvalifikovali do Ligy mistrů, a poté se uvidí. Po prohraném derby jsem byl velice zklamaný, ale takové věci se prostě stávají,“ říká útočník Filippo Inzaghi, který svou brankou zajistil remízu Milána 1:1 ve středečním duelu Poháru UEFA proti Werderu Brémy.

Trenér Carlo Ancelotti dnes pravděpodobně nasadí stejnou sestavu, která nastoupila i proti Interu. Jedinou změnou bude start obránce Bonery, jenž se vrací po karetním trestu. Domácí však nadále trápí četná marodka čítající hráče jako Marco Borriello, Gennaro Gattuso, Kaká, Zeljko Kalac, Alessandro Nesta, Andrej Ševčenko a Tabare Viudez.

„Cagliari hrají ve výborné formě a opravdu se jim daří. Musíme do toho dát vše. Bereme jenom vítězství a našim cílem je i postup do další fáze Poháru UEFA,“ dodává 35letý Inzaghi.

Hosté vstoupili do sezony naprosto tragicky, když prohráli prvních pět utkání v řadě. První bod získali Rossoblu paradoxně proti AC, se kterým na domácí půdě vybojovali cennou bezbrankovou remízu. Nyní však sledujeme úplně jiné Cagliari, které z posledních šesti zápasů vyhrálo pět. Po senzační výhře nad Juventusem 3:2 totiž svěřenci trenéra Allegriho nestačili na Atalantu, ale na vítěznou vlnu se vrátili minulý týden proti Lecce (2:0).

„Naše pozice v tabulce je skvělá a stále zbývá odehrát 14 utkání. Musíme být ale opatrní a neusnout na růžích, protože pak by všechna práce vyšla vniveč. Abychom naplnili naše vysoké ambice, je zapotřebí udržovat koncentraci,“ dodává trenér hostí Allegri, který na hrot postaví opět dvojici Jeda-Acquafresca. Po karetním trestu se do základní sestavy pravděpodobně vrátí i zkušený obránce Diego Lopez a středopolař Davide Biondini.

Jasným favoritem tohoto duelu je pochopitelně AC Milán s kurem na výhru 1.35. Na vítězství Cagliari určili bookmakeři bwinu vysoký kurs 8.00 rovné a na remízu si můžete vsadit v rovněž hodnotném kursu 4.25.

Reklama