Hlavní obsah

Modo nechce do baráže

Eurotip.cz

Tři kola před koncem základní části Elitserien je prakticky rozhodnuto o složení postupové osmičky, zato druhý účastník prolínací soutěže stále znám není. Modo reálné šance na play-off již ztratilo, stále však může alespoň opustit nevítanou předposlední pozici. V dnešním utkání však musí ve Swedbank Aréně porazit Luleu.

Článek

Modo Hockey ovládlo ligu v zemi Tří korunek celkem dvakrát. Loni obsadilo v dlouhodobém dějství třetí příčku, načež nepřešlo čtvrtfinálové brány bojů o titul. Zato aktuální ročník je pro svěřence kouče Harriho Rindella zakletý. Ještě před týdnem mohl tento celek pomýšlet na umístění v elitní osmičce, ovšem tři porážky v řadě odsoudili Modo k záchranářským trablům. Pouhé dva body zpět se totiž nachází Rögle, které určitě hodlá barážové postavení na poslední chvíli opustit.

Modo nyní prožívá nelehké období, přičemž na mužstvo padla psychická deka. Peter Forsberg, který měl být hlavní postavou závěru sezóny, domácím už nepomůže. Ba co víc, vypadá to, že kariéra legendárního Švéda skončila. Pro zbylá tři kola však musí Modo najít zbytky sil, jelikož po účasti v prolínací soutěži určitě netouží. Tahounem při hře dopředu je Per-Age Skröder. Norský reprezentant vévodí nejen statistikám produktivity celé ligy, nýbrž nikdo z jeho spoluhráčů nezaznamenal více vstřelených branek. Mezi tyčemi najdeme brankáře Mikaela Zajkowského.

Lulea naproti tomu okupuje lichotivou druhou pozici, na kterou se vyšvihla po čtyřech výhrách za sebou. Desáté mužstvo minulého ročníku tudíž zcela jistě své loňské umístění vylepší. Oporami jsou především Linus Omark a Johan Harju. Ti mají na svém kontě výrazně více kanadských bodů nežli ostatní hokejisté vedení trenérem Rogerem Rönnbergem.

Výborné výkony odvádí rovněž gólman Mattias Modig. Pilířem zadních řad je Jan Sandström. Důležitou roli zaujímá český útočník Martin Chabada. Taktéž hosté mají proč bojovat, vždyť ve hře zůstává druhá příčka, na kterou dotírá s těsným odstupem další trojlístek celků.

Ze čtyř vzájemných utkání probíhající sezóny uspělo Modo pouze jedenkrát, navíc až v prodloužení. Podaří se domácím v důležitém duelu zastavit sérii porážek, či naopak Lulea prodlouží šňůru výher na pět? Bwin vypsal na vítězství Modo kurs 1.95, remíza má kurs 4.90, na triumf Luley si můžete vsadit v kursu 2.90.

Reklama