Hlavní obsah

Slavia začne jaro doma s Plzní

Gambrinus liga má za sebou téměř kompletní úvodní jarní kolo, které hned pořádně vyrovnalo pronásledovatele pražské Slavie. Mladá Boleslav doma překvapivě nestačila na Jablonec, stejně tak Baník Ostrava odjel s prázdnou z Brna. Tři body si naopak připsala pražská Sparta a momentálně vzhlíží na Slavii se sedmibodovou ztrátou. Před Sešívanými je dnes jasný úkol, porazit v Edenu Plzeň a zvýšit tím svůj náskok.

Článek

Slávistický podzim nelze hodnotit jinak než kladně. Mínusem byla pouze účast Sešívaných v Poháru UEFA, když na domácím stadionu neporazili Aston Villu ani Hamburk. Na druhou stranu, jde o týmy, které jsou na špici prestižních evropských lig a s českým fotbalem je určitě nelze moc porovnávat. Právě do Hamburku v zimě zamířila jedna z největších postav posledního období Gambrinus ligy - Mickael Tavares. Francouzský středopolař bude Pražanům možná chybět více jak podzimní král střelců Tomáš Necid, kterého se povedlo nahradit typově podobným Tomášem Pekhartem. Dalšími novici v týmu Karla Jarolíma jsou Pavel Fořt, Josef Kaufman, Aleš Besta, Patr Trapp, Brazilec Dens a brankář Deniss Romanovs z Lotyšska.

V úvodním jarním kole se jistě v dresu Slavie nepředstaví zranění Vladimír Šmicer, František Dřížďal, Gianluca Litteri a novic Josef Kaufman. Zdravotní problémy má rovněž Ladislav Volešák a karetní trest si musí odpykat kapitán Erich Brabec. Je tedy otázkou, v jakém složení Sešívaní proti Plzni nastoupí, jejich cíle jsou však jasné. „Pevně věřím, že nás přijde povzbudit velký počet našich fanoušků, i když je zápas v televizi. Na podzim jsme v našich příznivcích měli úžasnou oporu, budeme se snažit hrát tak, abychom jim udělali radost,“ netají se svými plány kouč Jarolím, jehož tým na podzim uhrál v Plzni remízu 1:1, když se za Slavii trefil Necid.

Plzeň je momentálně na 10. příčce tabulky, když zaspala především úvod sezony. Postupem času se její hra zlepšila a přišly i výsledky. Vůbec nejlepší zápas si Západočeši nechali až na samý konec listopadu, kdy smetli ve Štruncových sadech Olomouc v poměru 4:0. V zimě na přestupovém trhu moc neřádili, jedinými posilami jsou František Ševinský z Mladé Boleslavi a úspěšný mládežnický reprezentant Jan Polák, který přišel na hostování z Liberce.

Tahounem mužstva by měl i na jaře být Pavel Horváth, kterého v posledních dnech provázeli chřipkové trable, ale jeho dnešní start v Edenu je stoprocentní. „Všichni se na Slávii těšíme, jaro chceme dobře odstartovat. Atmosféru v Edenu si chceme užít a k tomu bychom rádi odvezli do Plzně nějaký bod,“ přeje si plzeňský kapitán, který v první polovině sezony zaznamenal čtyři branky.

„Na Slávii nás čeká velice těžký rozjezd. První utkání ale bývá pro favority těžké, nejsou rozehraní, což by mohla být naše výhoda. Slávia chce titul a od začátku bude chtít maximálně bodovat. My uděláme všechno proto, abychom jí to ztížili a překvapili,“ netají se svými plány plzeňský trenér Pavel Vrba, který bude postrádat pouze Michala Daňka.

Utkání má samozřejmě favorita v mužstvu Slavie, na kterou si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.40. Kurs na remízu má hodnotu 3.85 a na vítězství Plzně vypsali experti bwin kurs 7.40. Utkání bude v přímém přenosu vysílat ČT2.

Reklama