Hlavní obsah

Djurgarden čeká ostrá zkouška

Eurotip.cz

Třiapadesáté kolo nejvyšší švédské hokejové ligy je rozděleno do dvou dnů. Základní část Elitserien mocně finišuje, do jejího konce zbývá odehrát poslední tři dějství. Teoretickou naději na play-off stále živí Djurgarden, který dnes hostí Skellefteu.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

Djurgarden patří k nejtradičnějším baštám ledního hokeje v zemi Tří korunek. Rozšíření sbírky šesti národních titulů asi není momentálně v silách klubu, přesto se loňský sedmý tým tabulky hodlá ještě poprat o vzdalující se účast mezi osmičkou nejlepších. Po dvou porážkách v řadě patří DIF devátá pozice, s šestibodovým odstupem na vysněnou příčku. Ve hře je stále devět bodů, a vzhledem k tomu, že sedmá Skelleftea má taktéž o půltucet bodů více, mohou domácí dnes vykřesat jiskru naděje. Zároveň však nemají stále dostatečný náskok na předposlední příčku, znamenající pád do baráže.

Tíha odpovědnosti padá na mladého brankáře. Dvacetiletá jednička mezi tyčemi domácích Stefan Ridderwall však odvádí dobrou práci. Obranné hře dominuje zkušený Marcus Ragnarsson. O poznání hůře si vede DIF ve hře dopředu. Fredrik Bremberg se podílel na třiapadesáti gólech svého celku, roli tahouna plní rovněž jednatřicetiletý Niklas Anger, který vévodí klubovým střeleckým statistikám. Konta soupeřů zatížil dosud dvaadvaceti přesnými zásahy. Pohříchu však zůstává zmíněné duo často osamoceno.

„Dokud existuje byť malá šance, musíme se o ní poprat. Navíc si chceme vítězstvím nad Skellefteou zajistit klid od prolínací soutěže. Fanoušci nás jistě podpoří, celý tým půjde do utkání nadoraz,“ uvedl trenér Djurgardenu Mikael Johansson.

Skelleftea v minulém ročníku obsadila osmé místo, stejnými vodami pluje i nyní. Pokud získá dnes alespoň dva body, play-off již svěřencům kouče Hanse Särjijärviho neunikne. Ti se dokázali oklepat ze čtvrtečního debaklu, když na ledě Timry obdrželi osm branek. O dva dny později mužstvo zabralo, a přehrálo Rögle v prodloužení.

Solidní práci odvádí duo brankářů Andreas Hadelöv – Nicklas Dahlberg. Své místo mezi obránci má též český bek Pavel Skrbek. Klíčový článek hostí má paradoxně naprosto nehokejovou národnost. Řek Niko Dimitrakos ale nemá mezi spoluhráči konkurenci v kanadském bodování, ani co se vstřelených branek týče.

Ve vzájemných zápasech uspěl v této sezóně domácí tým pouze jednou. Vzchopí se DIF, nebo osud domácích Skelleftea zpečetí? Bwin vypsal na výhru domácích kurs 2.10, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 4.25, na triumf hostí si můžete vsadit v kursu 2.70.

Reklama