Hlavní obsah

Inter přivítá obhájce trofeje

Eurotip.cz

Fotbaloví fanoušci se konečně dočkali. V tradiční čas jsou dnes na programu úvodní jarní zápasy Ligy mistrů, ve kterých jde už do tuhého. Bude letos kralovat Evropě znovu anglický fotbal? Katem týmů nejlepší ligy světa mohou být Italové, kteří v osmifinále změří síly s Arsenalem, Chelsea a Manchesterem. Loňský vítěz milionářské soutěže bude usilovat o postup proti Interu Milán a širokou veřejností je právě tento duel pasován za vůbec nejzajímavější.

Článek

Inter Milán v létě angažoval veleúspěšného kouče Joseho Mourinha a pod taktovkou portugalského stratéga se mužstvu daří. V rámci Serie A nemá ani letos konkurenci, když s devítibodovým náskokem vévodí tabulce před Juventusem Turín. O něco hůře si Nerazzurri vedli v podzimní části Ligy mistrů, kdy je ve skupině B překvapivě předskočil Panathinaikos a následný los zklamání dokonal.

Manchester je bezesporu považován za jedno z nejlepších mužstev světa, což loni potvrdil tituly z Premier league, Ligy mistrů i Superpoháru. Letos si svěřenci Sira Alexe Fergusona nevedou o moc hůře, naopak v Premier league je jejich současné postavení ještě lepší než loni touto dobou. Sedmibodový náskok na Liverpool a dokonce desetibodový náskok na Chelsea značí, že o titulu se už dost možná rozhodlo. Kvality Rudých ďáblů dokládá i jejich skóre, především 11 inkasovaných branek během 26 zápasů je skvostný kousek. Podobným stylem se United prezentovali i na podzim v Lize mistrů.

„Manchester je nedotknutelný? To určitě ne. Defenzíva Manchesteru vypadá navenek velmi dobře, ale to proto, že jsou jejich soupeři špatní. Na jejich stadion přijíždí bez ctižádosti a United lehce kontrolují hru,“ nedovolil si své tradiční poznámky kouč Interu José Mourinho, který opět vyzdvihuje své mužstvo a především útočníka Zlatana Ibrahimoviče. „Cristiano Ronaldo je elitní hráč a je těžké ho zastavit. Sir Ferguson bude mít obdobné potíže s Ibrahimovičem,“ dodal trenér Interu, jehož tým nastoupí v tradiční sestavě.

To nejlepší co má k dispozici postaví na hřiště bezesporu i lodivod United. „My i Inter patříme mezi nejlepších pět mužstev v Evropě, a jestli chceme vyhrát Ligu mistrů, musíme takovéto týmy porážet,“ řekl záložník Carrick, který pamatuje poslední prohru na San Siro s AC Milán v poměru 0:3. Od té doby však Manchester v Lize mistrů neprohrál a dnes to bude chtít jistě potvrdit.

Těžko hledat v tomto zápase favorita. Bookmakeři společnosti bwin více věří domácímu Inter, na jehož vítězství vypsali kurs 2.30. Remízu ocenili kursem 3.00 rovné, který najdete i u sázky na výhru hostí.

Reklama