Hlavní obsah

Real Madrid přivítá ambiciózní Liverpool

Osmifinále prestižní fotbalové Ligy mistrů dnes nabídne zbylé úvodní zápasy. Nejzajímavější souboj se očekává na Santiago Bernabeu kam míří Liverpool a bude jistě usilovat o příznivý výsledek pro odvetu.

Článek

Real Madrid odstartoval do letošní sezony poměrně slušně, ale postupem času ztrácel dech, a vedení klubu na to zareagovalo změnou trenéra. Na lavičku se posadil Juande Ramos, jemuž nevyšlo angažmá u Tottenhamu, ale španělský fotbal mu sedí a na výsledcích Bílého baletu je to v poslední době znát. V Primera division vyhráli Madriďané už devět zápasů v řadě, přesto stále ztrácí na vedoucí Barcelonu sedm bodů.

Útok na titul tak bude pro Real jistě hodně složitý a i proto se jistě soustředí hodně vážně na Ligu mistrů. Los však Bílému baletu nepřisoudil pro osmifinále jednoduchého soupeře a uspět nebude bezesporu jednoduché. První zápas navíc Ramosovi muži odehrají doma, což určitě není výhodné. Do dnešního zápasu tak Real bezesporu jde s cílem vyhrát, ke kterému by měl pomoci prakticky kompletní kádr. Jediným, na koho se trenér Realu nemůže spolehnout, je v zimě nově příchozí Klaas Jan Huntelaar, který chybí na soupisce pro Ligu mistrů.

Liverpool nemá jistě o motivaci nouzi a to i proto, že v jeho sestavě je hned několik Španělů. V základní sestavě Reds bude pravděpodobně více fotbalistů z Pyrenejského poloostrova než v jedenáctce Realu Madrid. Otazník však visí nad startem liverpoolské ikony Stevena Gerarda, s nímž stojí a padá výkon celého týmu.

Cíl Liverpoolu je dnes jistě alespoň neprohrát, což mu prozatím v probíhající sezoně vychází, když v Premier league a Lize mistrů poznal hořkost porážky pouze jednou. „Můžeme je porazit, což jsme v této sezoně už ukázali, když jsme vyhráli nad Chelsea či Manchesterem. V minulosti jsme už porazili i Barcelonu, když nám nikdo nevěřil, tak proč bychom nemohli porazit teď Real,“ netají se ještě vyššími cíly útočník Dirk Kuyt.

Bezesporu lze očekávat skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání žádného výrazného favorita, když na domácí vypsali kurs 1.95. Remízu ocenili hodnotou 3.20. Myslíte si, že Liverpool dokáže Real porazit na jeho hřišti? Jestliže ano, poté využijte kursu 3.65.

Reklama