Hlavní obsah

Fribourg hodlá po roce opět překvapit

Eurotip.cz

Maratón utkání základní části patří minulosti, nejvyšší švýcarská hokejová soutěž zvedá oponu play-off. V jednom z duelů zavítá Fribourg do Curychu, aby v Hallenstadionu změřil své síly s domácími Lvy. Aréna vítěze letošní Ligy mistrů jistě bude praskat ve švech.

Článek

ZSC Lions získal v historii již půltucet mistrovských titulů, v té letošní působí jako obhájce prvenství z uplynulého ročníku. Koncem ledna navíc přišel největší úspěch v dějinách klubu, když Lvi dokázali v odvetném finálovém zápase premiérového ročníku Ligy mistrů rozdrtit Magnitogorsk.

Curych sice nezvládl v posledních kolech boj o vedoucí pozici NLA dlouhodobé části, přesto působí tým svěžím dojmem. Angažování kouče Seana Simpsona se ukázalo jako výborný tah. Trenér, který přišel před zahájením této sezóny z Zugu, vtiskl mužstvu svůj styl, a dodal ještě více zdravého sebevědomí. K triumfu na evropské scéně vydatně pomohl finský veterán mezi tyčemi, čtyřicetiletý Ari Sulander. V ligových zápasech však nejednou selhal, a tak pozici gólmanské jedničky ZSC zaujímá Lucas Flüeler. Defenzívu tmelí Blindenbacher a Suchý, při hře dopředu vynikají zejména Alston, Pittis a Garnder. Posledně jmenovaný nenašel mezi spoluhráči konkurenci v kanadském bodování, ani co se vstřelených branek týče.

HC Fribourg-Goterón působí na švýcarské mapě nejrychlejší světové kolektivní hry již sedm desítek let. Ačkoliv čtyřikrát stanul tento klub ve finále, titul národního šampióna dosud nezískal. Loni se Draci probojovali až do semifinále, když coby osmý celek základní části překvapivě přehráli v prvním kole vyřazovacího dějství do té doby suverénní Bern. Servette Ženeva už byla vzápětí nad jejich síly.

Sedmou příčku jako vstupenku k vyřazovacím bojům považují ve Fribourgu za úspěch. Střelecky tým táhne Julien Sprunger, nejvíce nahrávek si připsal Sandi Jeannin. Kvalitní práci na brankářském postu odvádí Sébastien Caron. „Stojí před námi vysoce favorizovaný protivník, ale tím byl loni Bern též. Rozhodně se před Curychem nerozklepeme, hodláme se postarat o další senzaci. Nálada v kabině je skvělá, hráči jsou odhodlaní bojovat na hranici svých možností,“ uvedl trenér Fribourgu Serge Pelletier.

Všechna střetnutí této sezóny ovládli hokejisté Curychu, pokaždé šlo ale o vyrovnaná klání. Vstoupí domácí do vyřazovací části tou správnou nohou, nebo Fribourg poprvé v aktuálním ročníku na předchozího mistra vyzraje? Bwin tuto variantu nepředpokládá, a tak vypsal na výhru ZSC Lions kurs 1.45, remíza je ohodnocena kursem 5.00 rovných, na triumf Fribourgu si můžete vsadit v atraktivním kursu 5.20.

Reklama