Hlavní obsah

Stuttgart potřebuje vyhrát

Po zajímavých úvodních zápasech osmifinále Ligy mistrů jsou na programu odvety Poháru UEFA. V jedné z nich bude bojovat o postup mezi nejlepší šestnáctku loňský vítěz Zenit Petrohrad, který si výhrou 2:1 na domácím hřišti vybudoval slušný výsledek pro odvetu v německém Stuttgartu.

Článek

Stuttgart odstartoval probíhající sezonu rozpačitým dojmem, ale od 22. listopadu v bundeslize neokusil hořkost porážky a pomalu šplhá tabulkou tam, kde si své mužstvo kouč Markus Babbel představuje. Na jaře VfB dokonce vyhráli v Leverkusenu, ale poslední dva zápasy s Hannoverem a Hoffenheimem skončili nerozhodně 3:3.

Úvodní porážku v letošním roce utrpěli Die Roten minulý týden v Petrohradu, avšak Mario Gomez dokázal soupeři vsítit branku a se šancemi na postup to stále nevypadá nejhůře. V ofenzívě letos není Stuttgart vůbec špatný a hrát dopředu by mu tak dnes mohlo vyhovovat. Dokládají to i zmíněné dva poslední ligové zápasy, v Leverkusenu se navíc červenobílí trefili dokonce čtyřikrát a v prvním jarním kole vstřelili dvě branky Moenchengladbachu.

„Věříme, že s výsledkem 1:2 z prvního zápasu můžeme postoupit, protože hrajeme doma a naši fanoušci pro nás budou velkým plusem. Chceme hrát ve stejném duchu jako v posledním duelu s Hoffnheimem a navíc se vyvarovat individuálních chyb,“ řekl k zápasu trenér Babbel, který má v úmyslu poslat na hřiště jako hrot Maria Gomeze a za něj ofenzivní trojici Cacau - Ciprian Marica - Julian Schieber. Hrát naopak jistě nebudou zranění Matthieu Delpierre, Arthur Boka a Yildiray Basturk.

Zenit loni potvrdil vynikající rok ruského fotbalu, když ani na podzim nezklamal v Lize mistrů, přestože si nakonec vybojoval pouze vstupenku pro jarní fázi Poháru UEFA. Jak už bylo zmíněno, do té vstoupil úspěšně, avšak postup jistě v kapse stále nemá. Tím spíše, že dnes nemůže vinou disciplinárního trestu nastoupit kapitán Anatolij Timoščuk, který se před týdnem postaral o vítěznou branku svého týmu. Přesto si trenér Dick Advocaat v Německu věří. „Pokud budeme hrát tak jak máme v úmyslu, postoupíme,“ řekl trenér Petrohradu.

Myslím, že se můžeme těšit na zajímavé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin jsou mírnými favority domácí, na které vypsali kurs 1.80. Remízu ocenili hodnotou 3.55. Myslíte si, že Zenit zvítězí i ve Stuttgartu, pak využijte kursu 3.75.

Reklama