Hlavní obsah

Almagrova forma stoupá

Jediný antukový podnik elitní mužské kategorie tohoto týdne v mexickém Acapulcu pomalu vrcholí. O finále dnes změří v rámci své síly také Nicolas Almagro a Martin Vassalo-Arguello.

Článek

Nicolas Almagro pochází z Murcie. Stejně jako většina jeho krajanů, taktéž tento Španěl preferuje oranžový povrch, na němž získal všechna čtyři prvenství z okruhu ATP. Nejdříve ovládl klání ve Valencii před třemi lety, aby zde svůj úspěch o rok později zopakoval. Minulou sezónu poté nenašel přemožitele v Costa Do Sauipe a následně Acapulcu. Dokonce mohl získat třetí titul z Valencie v řadě, to by však nesměl podlehnout ve finále loňského ročníku Davidu Ferrerovi. Slušnou práci odvedl rovněž na Roland Garros, s prestižním podnikem se rozloučil ve čtvrtfinále. Mimo svůj oblíbený povrch spíše paběrkuje, světlou výjimkou bylo pouze třetí kolo z US Open.

Leden sice zahájil jednadvacátý hráč světa čtvrtfinálovou účastí z Aucklandu, ovšem v prvním kole měl volný los, a porazil tak pouze Lua z Tchajwanu. V Melbourne rozhodně nezklamal, vypadl až ve třetím kole s Monfilsem. Přechod na antuku nepřinesl rychlé zlepšení, coby obhájce prvenství z Costa do Sauipe skončil již mezi nejlepší osmičkou, porážku s Gilem lze označit za nečekanou. O čtyři dny později v Buenos Aires na úvod zcela propadl, když nestačil nevýraznému Oscaru Hernandezovi. Zde v Acapulcu působí přeci jen lepším dojmem, vyřadil již trojici protivníků, nutno však podotknout, že los byl k třiadvacetiletému tenistovi velmi příznivý.

O šest let starší Martin Vassalo-Arguello zaujímá čtyřiašedesátou pozici v žebříčku ATP. Až do roku 2006 objížděl převážně challengery, před třemi lety však z předkol dokráčel až k osmifinále French Open. Největší úspěch zaznamenal ve Vina del Mar 2007, kde zanechal semifinálovou stopu. Loni to nebyla žádná sláva, alespoň co se týče těch prestižních turnajů. Vassalo nikde nepřehrál více než jednoho soupeře. Zato dominoval hned na třech challengerech.

Nový rok odstartoval v Austrálii, první vrchol sezóny podle očekávání opustil v nejkratším možném termínu. Tři antuková klání přinesla Vassalovi stejný počet osmifinále, pokaždé tedy po úvodní výhře vzápětí vypadl. Mexická půda zřejmě zkušenému Argentinci svědčí, zde totiž vyzrál již na trojici tenistů. Především zdolání Granollerse z druhého kola nese punc kvality.

Všech sedm vzájemných utkání odehráli oba dnešní rivalové na antuce, pětkrát se radoval z výhry Almagro. Podaří se dosáhnout Vassalovi životního úspěchu, nebo španělský borec překvapení nepřipustí? Bwin vypsal na triumf Almagra kurs 1.18, na vítězství Vassala-Arguella si můžete vsadit v zajímavém kursu 4.30.

Reklama