Hlavní obsah

Potvrdí Chelsea výsledkový vzestup?

Čtyřmi zápasy dnes startuje 27. kolo anglické Premier league, ve kterém bude chtít Chelsea navázat na své poslední zlepšené výsledky pod trenérem Hiddinkem. Na Stamford Bridge se proti třetímu celku představí překvapivě sedmé mužstvo tabulky – Wigan Athletic.

Článek

Blues po výhrách na Stokem a Middlesbrough v závěru ledna nestačila na Liverpool (0:2) a po domácí remíze 0:0 s Hullem pro mnohé nečekaně opustil lavičku Chelsea trenér Scolari. Toho nahradil dobrý přítel Romana Abramoviče Guus Hiddink, který zatím dostává své pověsti jednoho z nejlepší trenérů vůbec. Pod vedením holandského kouče celek ze západní části Londýna zdolal po brance Anelky ambiciózní Aston Villu, čímž se dostal na třetí místo právě před rivala z Birminghamu.

Ve středečním duelu Ligy mistrů poté rozhodl o výhře Blues nad Juventusem gólem z 12. minuty Didier Drogba. „S výsledkem jsem spokojen, ale celkově se radovat nemohu. Začali jsme velmi dobře, ale po vstřelené brance jsme se až příliš zatáhli dozadu. Navíc jsme měli mezery mezi středovou a obrannou řadou, čehož Juventus využíval. Pro vlastní klid jsme měli vstřelit ještě jednu branku,“ dodal po vítězném utkání se Starou dámou 62letý Hiddink.

Ten může po zranění znovu počítat s obráncem Ricardo Carvalhem, ale po kvalitním výkonu Alexe po boku kapitána Terryho ze středečního duelu se portugalský bek nejspíš do základní sestavy nepodívá. Kvůli kartám si dnes nezahraje Jose Bosingwa, kterého by měl nahradit mladý Mancienne. Kvůli problému s kolenem zůstane až do konce sezony na marodce Joe Cole a Michael Essien po zranění stále ještě nenabral potřebnou kondici.

Wiganu hlavně díky excelentním výsledkům z přelomu roku patří velice slušná sedmá příčka. Naposled Latics sice zvítězili až v úvodu ledna a následně prohráli s oba celky z Manchesteru, ale na vlastním hřišti dokázali obrat o body Liverpool (1:1) a posléze vybojovali další bod za bezbrankovou remízu ve Villa Parku. Stejným výsledkem skončily i poslední dva zápasy Wiganu proti Fulhamu a v Middlesbrough.

„Trenéra Hiddinka si velice vážím, a když jsem viděl Chelsea v Champions league, musel jsem jenom konstatovat, že jsou silným týmem plným individualit. V první půli Juventus jasně přehrávali. Nový kouč přinesl kýžený impuls,“ říká trenér Wiganu Steve Bruce.

Na listinu zraněných v kádru hostí přibyli záložníci Daniel de Ridder a Jason Koumas, jež oba trápil stehenní sval a jejich dnešní start je tudíž nejistý. Mimo hru zůstávají i Antonio Valencia (kolenní vazy), útočník Mido (tříslo) a záložník Ben Watson si nezahraje kvůli kartám.

Chelsea je podle bookmakerů jasným favoritem tohoto střetnutí s kursem na výhru 1.35. Pokud si myslíte, že Wigan poprvé v historii zdolá tým z „Velké čtyřky“, využijte vysokého kursu 8.00 rovné a na remízu si u bwinu můžete vsadit v kursu 4.25.

Reklama