Hlavní obsah

West Ham přivítá Manchester City

Už na 13:30 má stanoven výkop první z dnešních čtyř zápasů 27. kola nejvyšší anglické fotbalové soutěže. Aktuálně desátý Manchester City zajíždí na půdu West Hamu, který v dosavadním průběhu soutěže nasbíral o jediný bod více.

Článek

Domácím se vydařil závěr roku 2008 a na výbornou vstoupili Kladiváři i do roku nového, ve kterém po remíze s Newcastlem zdolali v Upton Parku Fulham a Hull. Dalším příjemným výsledkem pro tým Gianfranca Zoly byla bezbranková remíza na horké půdě Arsenalu. Na vedoucí Manchester United (0:1) už ale West Ham nevyzrál, stejně tak jako minulý týden na Bolton (1:2), který o své výhře rozhodl už v úvodních jedenácti minutách.

Hammers navíc nezvládli ani souboj o postup do čtvrtfinále FA Cupu, ve kterém podlehli Middlesbrough 0:2. „Po středeční porážce v FA Cupu máme velkou chuť po vítězství. Chlapci chtějí poslední výsledky hodit za hlavu a začít další povedenou sérii. Jsme si vědomi svých kvalit a pro úspěch uděláme maximum,“ říká odhodlaný trenér Zola.

Ten však nemůže kvůli karetnímu trestu počítat se záložníkem Markem Noblem, a tak je více než pravděpodobný start Radoslava Kováče, který si debut odbyl proti Middlesbrough. V obranných řadách bude pokračovat i kapitán Lucas Neill, který se po zranění vrátil právě v duelu proti Boro. Do základní sestavy by měli nahlédnout i mladý záložník Jack Collison a zkušený italský útočník David Di Michele.

Citizens předvádí hodně nevyrovnané výsledky, ale i tak se propracovávají tabulkou směrem vzhůru. V prvním únorovém týdnu zdolal Manchester nejtěsnějším možným rozdílem Middlesbrough a po porážce 0:2 v Portsmouthu vybojovali svěřenci trenéra Hughese minulý týden na Anfield Road cennou remízu 1:1. Blues se navíc dařilo i v Poháru UEFA a po výhře nad Kodaní zůstávají posledním anglickým celkem v soutěži.

„Stále říkáme lidem, že jsme teprve v počáteční fázi našeho progresu, ale někteří to nechtějí slyšet. Nyní jsme ale na správné cestě. Jsme spokojeni s naším postupem v Poháru UEFA, ze kterého už hodně velkých týmů vypadlo. Craig navíc opět ukázal, jak velký je to hráč,“ dodal trenér Mark Hughes, který si posilu z West Hamu nemůže vynachválit a není divu. 29letý Bellamy totiž vstřelil v sedmi zápasech už čtyři branky.

Po boku střelce z Walesu se opět postaví Brazilec Robinho. K dispozici mají hosté i Nigela de Jonga, který proti Kodani nemohl nastoupit. Holandská posila z Hamburku dnes nejspíš nahradí Shauna Wrighta Phillipse, který si nezahraje kvůli suspendaci. Otazník poté visí nad startem záložníka Fernandese, kterého trápí natažené kolenní šlachy.

Mírným favoritem je podle bookmakerů bwinu West Ham s kursem na výhru 2.30. Na úspěch Manchesteru City si můžete vsadit v příjemném kursu 2.85 a na remízu je kurs 3.15.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články