Hlavní obsah

Inter hostí ve šlágru kola AS Řím

Eurotip.cz

Celkem osm zápasů má dnes na programu italská Série A v rámci 26. kola. Nejsledovanější duel je naplánován tradičně až na půl deváté večer. Inter se bude snažit prodloužit domácí neporazitelnost, ale ani AS Řím se nenachází ve špatné formě a jen těžko lze očekávat výhru Interu 4:0, který tímto poměrem zdolal celek z hlavního města na podzim.

Článek

Domácí stále vévodí tabulce s devítibodovým náskokem, ale i oni nejsou dokonalí a v roce 2009 na San Siru už dvakrát ztratili body za remízy s Cagliari a Turínem. Nyní se ale Nerazzurri vezou na vítězné vlně čítající výhry nad Lecce, AC Milán a Bolognou. V úterý přivítal Inter vedoucí celek Premier league Manchester a uhrál remízu 0:0.

„United mají velice rychlý tým, což o nás pokaždé nelze říci. Není jednoduché odhodlat se k defenzivní hře. Pro fanoušky to je určitě škoda, ale přesto viděli kvalitní zápas. Mohli jsme se více pouštět do útočení, ale vznikal by tím prostor pro ofenzívu United,“ dodal po utkání relativně spokojený trenér Mourinho, jehož tým nehlásí žádná nová zranění. Mimo hru však nadále zůstává Walter Samuel, který se zotavuje po zranění lýtka. Proti AS by se měl v záložní řadě objevit Patrick Vieira, který nejspíš nahradí Sulley Muntariho.

AS Řím vstoupilo do sezony hodně bídně, ale od poloviny listopadu se začalo svěřencům trenéra Spallettiho opět dařit a od tohoto data prohráli pouze dvakrát. Ona druhá porážka přišla před dvěma týdny, když po výhře 3:0 nad Janovem prohráli Giallorossi stejným poměrem v Atalantě. Minulý týden už AS nezaváhalo a díky brance Taddeie zdolalo Sienu 1:0.

Stejně jako Inter, tak i celek z hlavního města Itálie vstoupil v úterý do osmifinálových bojů v Lize mistrů. AS ale tak úspěšné nebylo a v Londýně prohrálo s Arsenalem 0:1.„Nepodali jsme proti Arsenalu optimální výkon, ale odveta v Římě bude o něčem jiném. Věřím, že s našimi fanoušky v zádech budeme mít větší šanci na postup dál,“ říká kapitán Francesco Totti.

Trenér Spalletti dnes nejspíš nasadí do hry dvojici útočníků Jeremy Menez a Mirko Vučinič, které donedávna trápila zranění. Otazník poté visí nad startem levého obránce Cicinha, ale největší ztrátou pro hosty je záložník Simone Perrotta. Ten si při pátečním tréninku přivodil zranění kyčle, které ho může vyřadit ze hry až na dva měsíce.

„Řím disponuje stále silným kádrem. Určitě si sem přijedou pro tři body, protože stále po očku pohlížejí po titulu,“ dodává rumunský obránce Cristian Chivu, který do Interu přestoupil právě z AS.

Na výhru Interu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.85. Na vítězství hostů z AS Řím určili bookmakeři poměrně vysoký kurs 4.40 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.00 rovné.

Reklama