Hlavní obsah

Zakončí Koroljov skvělý týden celkovým vítězstvím?

Přesně po dvou týdnech se představí Mardy Fish opět ve finále podniku ATP na domácí půdě. V San Jose jej Radek Štěpánek k vítězné trofeji nepustil, dnešním soupeřem amerického bombarďáka bude Jevgenij Koroljov z Ruska.

Článek

Mardy Fish patří mezi zkušené harcovníky v rámci kolotoče bílého sportu. Letos načíná již svou desátou profesionální sezónu. Přestože dosahuje výrazně lepších výsledků na domácím kontinentu, premiérový titul získal před šesti lety ve Stockholmu. I druhý, a zatím poslední vavřín, pochází tak trošku pro Fishe z netypického prostředí. Specialista na tvrdé povrchy totiž ovládl antukové klání v Houstonu 2005. Výraznou stopu zanechal rovněž pod pěti kruhy, olympijské stříbro z Atén nese punc kvality. V uplynulém roce až na dvojici vystoupení zklamal. Dva světlé momenty však přetavil pokaždé ve finálovou účast, jenže z New Havenu ani Indian Wells coby šampión neodjížděl.

Tento rok zahájil zvolna. Zápas neuhrál v Sydney ani Brisbane. Zlepšení přišlo na Australian Open, kde postoupil do třetího kola. S přechodem na rodný kontinent neměl žádný problém, o čemž svědčí skvělé tažení v San Jose. Následně se rozloučil už v druhém kole s memphiským turnajem, Christophe Rochus byl toho dne prostě lepší. V Delray Beach předvádí světová dvacítka vynikající tenis, navíc cestou do finále neztratila jediný set. Posledním koho poslal sedmadvacetiletý Fish domů, byl Jeremy Chardy. Mladého Francouze z kurtu naprosto vymazal, a povolil mu pouhých pět her.

O šest let mladší Jevgenij Koroljov učinil první tenisové krůčky v rodné Moskvě. Ve známost vešel před třemi lety, z Marseille a Bastadu odjížděl se čtvrtfinálovými body. O rok později své maximum znovu vylepšil, v Las Vegas zanechal semifinálovou stopu. Vzestup mladého Rusa pokračoval i loni. Mezi kvartet nejlepších postoupil ve Valencii, k tomu připojil trojici čtvrtfinálových působení. Častější starty mezi elitou zúročil rovněž na US Open, kde si vyšlápl na Robina Soderlinga.

Aktuální sezónu odstartoval podobně vlažně jako Fish. V Brisbane i Sydney zaznamenal sice po jedné výhře, avšak pouze v rámci kvalifikace, do hlavní části se vůbec nepodíval. Sítem předkol naopak prošel v Melbourne, navíc v prvním kole vyřadil Carlose Moyu. Soutěž opustil po porážce od Rogera Federera. Občasnou nevyrovnanost dokumentoval v Záhřebu. Nejprve smetl na úvod Melzera, aby vzápětí podlehl domácímu Veicovi. V Rotterdamu ani Memphisu v hlavní části turnaje žádné utkání nezískal. Nynější Koroljovova cesta v Delray Beach všechny letošní útrapy plně vynahradila. Vyhrál zde již sedm utkání, včetně třech kvalifikačních. Mezi nejlepší čtveřicí zastavil nynější stopátý hráč planety také rozjetého Ch. Rochuse a to hladce ve dvou setech.

Potěší domácí příznivce triumf zástupce americké tenisové školy, nebo vyhraje mladý Rus i osmý zápas během devíti dní? Oba hráči dnes změří své síly poprvé. Bwin favorizuje Mardyho Fishe, na jehož vítězství vypsal kurs 1.29, pokud si myslíte že uspěje Jevgenij Koroljov, je pro vás připraven kurs 3.27.

Reklama