Hlavní obsah

Košice vstupují do play-off

Po maratónu šestapadesáti dějství dlouhodobé části se klání o titul dočkali také hokejoví příznivci v zemi našich východních sousedů. Největším aspirantem na prvenství jsou Košice, které dnes hostí v prvním čtvrtfinálovém duelu hokejisty Banské Bystrice.

Článek

HC Košice opanovaly letošní základní část, a to s velkým přehledem. Napodobily tím loňský ročník, kdy nakonec tým z první příčky dokráčel až do finále vyřazovací části. V napínavé sérii však uspěl díky zisku rozhodujícího sedmého zápasu Slovan Bratislava. Košičtí tak nemají jiného přání, než tento rok obsadit slovenský hokejový trůn.

V brance spoléhají Oceláři na Miroslava Lipovského, jenž má na svém kontě prvenství ze sezóny 2006 v dresu Žiliny. Nejlepší obranu celé ligy potom tmelí především duo Juraj Kledrowetz - Ján Tabaček. Svěřenci trenéra Antona Tomka mají tři kvalitní útočné formace. Přičemž i ta čtvrtá není, na rozdíl od většiny ostatních mužstev, jen do počtu. Klubové produktivitě velí Rudolf Huna, oporami jsou také zkušení Peter Bartoš či Juraj Faith.

„Věřím, že sebevědomí, které nyní máme, nebude na škodu. Košice chtějí po deseti letech na nejvyšší příčku, což je v silách současného celku. Velká očekávání sice mnohdy svazují ruce, jenže nejsme žádní zelenáči, a tlak ustojíme,“ uvedl další přední útočník domácích Richard Jenčík.

HC´05 Banská Bystrica působila mezi slovenskou elitou už koncem devadesátých let, to ale bojovala o udržení extraligové příslušnosti. Nováček aktuální sezóny osmým místem překročil stanovené dané cíle, nyní může jen překvapit.

Mezi tyčemi září Imrich Petrík, který paradoxně působil dříve právě v Košicích. Pozici lídra Beranů zaujímá obránce Vladimír Vlk, jednoznačný tahoun celého mužstva. Trojice veteránů Ján Pardavý, Igor Majeský a Branislav Jánoš pak znamená výraznou hrozbu pro obrany soupeřů. Pozadu nezůstává ani reprezentant Tomáš Bulík. Hlavním mužem střídačky banskobystrických je Milan Staš, bývalá velká osobnost soupeřova výběru z trenérské i hráčské kariéry.

Pouze jediný ze čtyř vzájemných střetnutí aktuálního ročníku skončil vítězstvím nováčka. Zahájí domácí cestu za titulem očekávanou výhrou, nebo se zrodí překvapení? Bwin vypsal na triumf Košic kurs 1.30, nerozhodný výsledek má kurs 5.85, na úspěch Banské Bystrice si můžete vsadit v kursu 7.00 rovných.

Reklama