Hlavní obsah

Litvínov tentokrát začíná doma

Předkolo určilo poslední dva čtvrtfinalisty české extraligy, kteří nyní mají chvíli času na načerpání nových sil. Dnes začnou souboje klubů, které se umístily v tabulce ve spodních dvou třetinách přímo postupující první šestky. Potkají se soupeři, kteří se ze čtvrtfinále minulých sezón již znají. Sparta hostí Zlín. Karlovy Vary míří do Litvínova.

Článek

Severočeši začali sezónu tentokrát ve vlažném tempu. V její polovině se ovšem Litvínov vyšplhal až na čelo tabulky a pobýval tam větší část třetí čtvrtiny soutěže. Z elitní šestky nevypadl dokonce od října, přestože od začátku kalendářního roku se mu příliš nedařilo. V lednu prohrál dvě třetiny zápasů a špatně vstoupil i do února. Závěrečný finiš v základní části se mu však zdařil a třemi výhrami v řadě si zajistil pro čtvrtfinále tentokrát na začátek série výhodu domácího prostředí. Klub dlouhou dobu udivoval především velmi dobrou hrou venku, kde nakonec vyhrál polovinu utkání. Klubové kanadské bodování ovládl dle očekávání Robert Reichel, který byl kromě velkého množství prihrávek platným hráčem i při pohledu na +/- hodnocení. Do sestavy Litvínova by se měl vrátit jeho druhý nejlepší střelec Viktor Hübl, v obraně však bude nejspíše chybět další zkušený hráč Jiří Šlégr.

Hokejisté z lázeňského města nezopakovali loňské úspěšné tažení základní částí, když se po účasti ve finále delší dobu vzpamatovávali z nezvykle dlouhé sezóny. Mimo příčky zajišťující alespoň předkolo play off se Karlovy Vary ocitly pouze jednou, ale až v poslední čtvrtině se trvale usídlily v první šestce. Zajímavé je, že mužstvo vstřelilo podobý počet gólů v domácích i venkovních zápasech. Významný rozdíl však byl z těchto hledisek v brankách inkasovaných. Klubové kanadské bodování ovládla stejná dvojice hráčů jako vloni. Petr Kumstát a Václav Skuhravý získali nad spoluhráči ještě větší převahu díky podstatnému navýšení počtu gólových přihrávek. Oběma také v průběhu sezóny přálo zdraví, což se již nedá napsat o některých dalších hokejistech klubu. Karlovarský trenér se tak na začátku čtvrtfinálové série musí obejít bez tří hráčů základní sestavy.

Vloni byli soupeři sousedy v tabulce, které dělilo pět bodů. Letos se bodový rozdíl zmenšil na tři body, ale soupeři byli v závěrečné tabulce vzdáleni o tři místa. Bookmakeři bwin očekávají, že domácí klub vykročí před vlastním publikem za odplatou. Na výhru Litvínova vypsali kurs 2,0 . Hostům se proti soupeři během sezóny příliš nedařilo a na jeho ledě si odvykli v minulých třech letech vyhrávat. Na vítězství Karlových Varů si přesto lze vsadit v kursu 2,9 .

Reklama