Hlavní obsah

Florida drží dobrou pozici

Úterní program je v NHL na zápasy velmi bohatý. Jediný mezikonferenční duel obstarají Ottawa a Calgary. V severozápadní divizi hostí Vancouver Minnesotu, která je mimo postupovou osmičku, ale má málo odehraných zápasů. Columbus může potvrdit svoji pozici pro play off výhrou nad Los Angeles. V jihovýchodní divizi hostí Atlanta Floridu.

Článek

Domácí klub po bídném konci ledna, kdy nebodoval ve čtyřech zápasech, prožil vcelku úspěšný druhý měsíc kalendářního roku. Přesto Atlanta vyhrála pouze polovinu zápasů a na play off již nemyslí. V polovině minulého měsíce proto již pustili pryč letní největší posilu, která však obranu nespasila. Více než dvěstě branek hovoří samo za sebe. Vedení klubu má zájem pro další sezónu spíše o hotové mladší hráče, protože s nimi má nejlepší zkušenosti. Na starší zkušené hokejisty mělo zatím obvykle spíše smůlu a výhodných míst pro draft má dost. Čerstvým příkladem je včerejší výměna v obraně, i když Anssi Salmela se k mužstvu připojí později. Již téměř dva týdny pravidelně nastupuje v brance Kari Lehtonen a vzhledem k pohodovému programu lze jeho start očekávat i dnes. Klubovému kanadskému bodování vévodí podle očekávání Ilja Kovalčuk. Trenér Atlanty může být velmi spokojen s tím, že jeho svěřenci pouze dvakrát z posledních deseti zápasů neskórovali v přesilovce.

Hosté jsou v novém kalendářním roce v dobré pohodě. V lednu Florida nebodovala pouze v jediném utkání a podobně dobře se jí dařilo v první polovině února. Společným jmenovatelem pro pravidelný sběr bodů byly výkony brankáře Tomáše Vokouna, který třikrát během deseti dnů udržel čisté konto. Český brankář však již ve čtyřech zápasech nenastoupil pro zdravotní problémy. Jeho náhradníkovi Craigovi Andersonovi se dařilo pouze střídavě. Kdo nastoupí dnes, není zatím jasné. Podobně nejistý je také start zkušených útočníků Coryho Stillmana a Davida Bootha. V obraně nyní dostává šanci Noah Welch, protože Nick Boynton je v disciplinárním trestu. Florida dnes zakončí pětidílné cestování, které ji zatím udrželo v postupové osmičce.

Bookmakeři bwin očekávají, že divizní duel rozhodne touha po play off. Na výhru Atlanty vypsali kurs 2,7 . Hostům se v minulé sezóně po delší době na ledě dnešního soka zadařilo a nyní by to potřebovali zopakovat. Na vítězství Floridy si lze vsadit v kursu 2,15 .

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články