Hlavní obsah

Trenčín hodlá doma uspět

Čtvrtfinále play-off nejvyšší slovenské hokejové soutěže nabírá na obrátkách. Po úvodní dvojici zápasů na půdě lépe postavených celků ze základní části, přechází nyní všechny série na ledové plochy papírově slabších týmů. Třetí duel čeká dnes také Duklu Trenčín, která se pokusí poprvé ve vyřazovacích bojích přehrát Skalicu.

Článek

Oba duely v Max Aréně zvládla lépe favorizovaná Skalica, nicméně šlo o vyrovnané střetnutí. Celkem padlo za sto dvacet minut hry pouhých šest branek. První klání rozhodli skaličtí dvěma trefami na konci úvodní třetiny, kdy se v přesilové hře prosadili Ďurák a Pálfy. O den později si domácí vypracovali po dvou gólech Hranáče a jednom přesném zásahu Školiaka již tříbrankové vedení, které pouze zkorigoval na začátku třetího dějství Kútny. Znamenitě si po oba dny vedli brankáři. Skalický Rybár i Kováč z Trenčína mnohokrát svoje mužstva podrželi.

Dukla Trenčín obhajuje semifinále z předchozího ročníku. Udržet vydobyté pozice však nebude pro výběr kouče Františka Hossy nic snadného. Už šesté místo, z něhož vstupovali do bojů o titul, leccos naznačovalo. Navíc forma Dukly v nadstavbových kolech působila všelijak, jen ne oslnivě.

Brankářské duo Vladimír Kováč, Miroslav Hála tvoří stabilní a kompaktní článek sestavy, aktuálně dostává přednost talentovaný Kováč. Z defenzivních hráčů ční nad ostatními Ján Homér a Peter Mikuš. Trenčínské hře dopředu dominuje především Andrej Nedorost. „Při zápasech na ledě Skalice jsme si dokázali, že se můžeme s favoritem měřit. Určitě se budeme snažit vyvarovat zopakování nepovedených úvodních třetin, a věřím, že s podporou fanoušků vyhrajeme,“ uvedl forvard Dukly Vladimír Nemec.

HK 36 Skalica postoupila loni taktéž mezi nejlepší čtveřici, letos touží minimálně po zopakování takového výsledku. Třetí příčka z dlouhodobé části sezóny způsobila očekávání, které hodlají hráči naplnit. Mezi tyčemi působí jistým dojmem Pavol Rybár, jehož zkušenosti nacházejí uplatnění především v play-off. Záda mu kryje mladý Zdenko Kotvan.

K tahounům obrany patří Jan Hranáč s Miroslavem Ďurákem. Ti potvrdili hned na startu čtvrtfinálového zápolení rovněž svoje útočné kvality. Jednoznačným lídrem ofenzívy je zkušený Žigmund Pálfy, jemuž se podařilo překonat magickou stobodovu hranici v součtu branek a asistencí. Po jeho boku rostou také ostatní, čehož je zářným příkladem Juraj Mikúš. Svěřenci trenéra Jána Faitha si chtějí z ledu Trenčína odvézt minimálně jedno vítězství.

Přiblíží se hosté dalším úspěchem těsně k semifinálovým branám, nebo se podaří Trenčínu v domácím prostředí favorita série přehrát? Bwin vypsal na výhru Dukly Trenčín kurs 2.45, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 4.00 přesně, triumf Skalice je nabízen v kursu 2.35.

Reklama