Hlavní obsah

Colorado je poslední

Pouhé dva zápasy se odehrají ve středu v NHL. Pozornost většiny lidí se tak soustředí především na přestupy, kterých se v poslední možný den očekává mnohem více. Boj o body však bude přesto velmi zajímavý. V severovýchodní divizi hostí uvadající Buffalo probuzený Montreal. V západní konferenci míří Detroit na led posledního Colorada.

Článek

Domácí klub se celou sezónu musí vyrovnávat s absencemi důležitých hráčů. Colorado velmi často hraje ve vlnách a nyní se nachází na jedné z těch nejhorších. Na závěr února vyrazilo na cesty po východní konferenci a začátek vypadal nadějně. Nečekanou první výhru však následovalo pět zápasů bez jediného získaného bodu a prudký propad v tabulce. V brance střídavě nastupují Andrew Raycroft a Peter Budaj. Dnes je na řadě slovenský brankář. Trenér bude mít k dispozici nezvykle plnou sestavu, v níž již tradičně bude chybět Joe Sakic. Pravděpodobně se tak znovu rozhodne nechat některé hráče záměrně odpočívat, aby měli čas se zamyslet nad svými výkony. Vzhledem k postavení v tabulce se předpokládá, že vedení Colorada se po mnoha letech neodhodlá k nákupu nějaké výrazné zkušené posily a spíše bude sondovat požadavky jiných.

Hosté mohou být poměrně klidní, pokud jde o postavení v divizi, přestože mají odehraný vyšší počet zápasů než jejich jediný možný zbývající konkurent. Detroit by si rád ještě dělal zálusk i na konferenční vítězství, ale zde mu již počet odehraných utkání vadí více. Mužstvo po bídném konci ledna na začátku druhého měsíce roku zabralo a vyhrálo šest zápasů v řadě. Ve zbytku února nebodovalo pouze ve třech venkovních zápasech. Sobotní prohra na ledě divizního soka však vzhledem ke skóre všechny zaskočila. Trenér v únoru musel postupně nasadit do branky tři gólmany. V obraně Detroitu nyní chybí Andreas Lilja. Do útoku se naopak včera vrátil nejlepší klubový střelec Marián Hossa, který však pobyl na ledě necelé dvě minuty a dnes s týmem pouze pocestuje, aniž by nastoupil. Před cestou se odehrálo také několik přesunů mezi prvním a farmářským týmem.

Hosté včera hladce vyhráli a bookmakeři bwin očekávají podobný výsledek i dnes. Na výhru Colorada vypsali vysoký kurs 3,5 . Hosté svého soka v minulé sezóně porazili ve všech zápasech, zatímco letos se jim to nezdařilo ani jednou. Dnes si lze na vítězství Detroitu vsadit v kursu 1,8 .

Reklama