Hlavní obsah

Phoenix cestuje po východě

Zámořská NHL vstoupila s koncem výměn do další etapy. Washington se včerejšího přestupového mlýnu nezúčastnil, což ostře kontrastuje s konáním Toronta, které dnes bude jeho hostem. V New Yorku bude sehráno derby mezi Islanders a Rangers. V centrální divizi přivítá Nashville Columbus. V jednom ze tří mezikonferenčních duelů hostí Boston Phoenix.

Článek

Medvědi jsou zatím stále ještě poměrně pevně usazeni na čele východní konference. Boston za to vděčí velmi dobrému mixu zkušenosti a mládí. Vzhledem k novým ambicím přesto došlo k očekávané reakci vedení klubu, které se rozhodlo posílit první prvek na úkor druhého. Obránce Steve Montandor je již zkušeným hráčem, kterému se navíc letos velmi daří v +/- hodnocení. Útočník Mark Recchi je sice na tom v uvedené kolonce naopak velmi špatně, ale tento veterán přichází jako hráč, který ví, jak vyhrát Stanleyův pohár. Mužstvo již určitou vzpruhu potřebovalo, protože únor byl pro něj velmi špatným měsícem, když v něm nebodovalo téměř v jedné třetině utkání. Většina proher ovšem přišla venku, kde se klubu vydařil pouze začátek minulého měsíce. V brance Bostonu se očekává po úterním odpočinku start Tima Thomase a do útoku by se měl vrátit mladík Milan Lucic.

Kojoti nebyli v době exhibiční pauzy v nijak beznadějné pozici, ale zasáhly je finanční problémy. Vše se naplno odhalilo včera, kdy byl Phoenix nezvykle aktivní při výměnách, při nichž zohledňoval právě především finanční hledisko. Zbavil se tak např. klíčové letní posily a obvykle získal za jednoho hráče více hokejistů či alespoň výběry v draftu. V útoku si budou na nové prostředí zvykat například Matthew Lombardi, Scottie Upshall či Petr Průcha, v obraně by měl být významnou posilou Dmitrij Kalinin. Klub jisté občerstvení určitě potřeboval. Vyhrál totiž pouze tři z minulých patnácti zápasů a tabulkou se sesunul až na předposlední příčku západní konference. Ztráta na play off sice ještě není nesmazatelná, ale chabá střelba s obranou, která tento handicap nevyváží, není tím, co by předurčovalo nějaký pozitivní posun. Phoenix dnes začíná náročné cestování po východní konferenci v plné sestavě.

Bookmakeři bwin přesto očekávají, že domácí budou atakovat opět vedení v celé lize. Na výhru Bostonu vypsali kurs 1,55 . Hosté ovšem na ledě dnešního soka nebývají bez šancí. Na vítězství Phoenixu si lze vsadit v kursu 4,7 .

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články