Hlavní obsah

Sparta velmi dobře vykročila

Pátek bude v české hokejové extralize na zápasy poměrně bohatý i přes pokročilé stadium sezóny. Mladá Boleslav bude na ledě Kladna hledat naději v play out. Ve čtvrtfinále play off mohou Karlovy Vary udělat důležitý krok k postupu přes Litvínov. Zlín se naopak bude snažit o první výhru nad Spartou.

Článek

Domácí klub patří k největším překvapením sezóny. Zlín od začátku extraligy dominoval především na vlastním ledě a v tomto ohledu zůstal těměř nejepší. Postupem času začal sbírat body i venku a nejlepší období zažil na konci základní části. V poslední čtvrtině totiž propadl pouze v jediném zápase, když nevstřelil gól. Klub dosáhl na velmi zajímavé místo v tabulce i přes fakt, že měl záporné skóre. Významný podíl na tom měl chabý útok. Jediným dvacetigólovým střelcem se stal Jaroslav Balaštík. V brance se zaskvěl mladík Jakub Sedláček, ale obrana přesto nebyla trvale pevná. Scénář této podoby hry Zlína se přelil i do play off. Špatný útok a obrana, která všechno sama nezvládá. Trenéra trápí především zbytečná vyloučení, která jsou i velmi tvrdě trestána.

Hosté se po letní přestavbě kádru toužili dostat ještě výše než na čtvrtou příčku. Sparta Praha prožila v základní části několik různorodých vln. Velmi negativní bilanci si klub připsal v řijnu a v lednu, zatímco body získával pravidelně například v prosinci a únoru. Trenéra  průběhu sezóny trápí neustále různorodá marodka. Pouze čtyři hráči odehráli v základní části všechny zápasy. V brance stál nejčastěji sice Tomáš Pöpperle, ale nadějné výkony vynesly nyní šanci Petru Přikrylovi, který ji v prvních dvou utkáních play off uchopil velmi pevně. Sparta Praha vyhrála hladce oba domácí zápasy, ale venku se jí v průběhu základní části nedařilo úplně ideálně především střelecky. Nejnověji nemůže hrát Martin Látal.

Soupeři se velmi dobře znají z předchozích let z play off, kdy se pravidelně dařilo mužstvu z Prahy. Bookmakeři bwin ho mírně favorizují i dnes. Na výhru Zlína, který svého soka porazil i v posledním kole základní části, vypsali kurs 2,4 . Hosté se však výhrou mohou velmi přiblížit k úspěchu. Na vítězství Sparty Praha si lze vsadit v kursu 2,35 .

Reklama