Hlavní obsah

Premiéra Banské Bystrice v play-off na domácí půdě

Eurotip.cz

S jednoznačným cílem zvítězit alespoň v jednom utkání před vlastním publikem vstupují do odvetných střetnutí čtvrtfinále vyřazovací části hokejisté Banské Bystrice. Na ledě vysoce favorizovaných Košic i přes dvě porážky zanechal nováček velmi dobrý dojem.

Článek

První duel odstartoval vítěz dlouhodobého klání počátečním náporem, avšak za záda skvělého Petríka zapadl až kotouč z hole Kopeckého v závěru úvodního dějství. Krátce po druhém košickém gólu snížil hostující Tománek, nicméně Bartoš a Faith zajistili domácím rozhodující náskok. O den později naopak banskobystričtí dvakrát vedli, jenže dvěma inkasovanými brankami během osmi minut prostřední části hry Košicím vedení přenechali. Trefa Diana opět vrátila Bystricu do hry, nicméně Juraj Sýkora v závěrečné části rozhodl o další výhře favorita.

HC Košice neměly v dlouhodobé soutěži konkurenci. Zopakovaly tak prvenství z minulé sezóny, kdy nakonec nejtěsnějším možným způsobem podlehly ve finálové sérii Slovanu Bratislava. Nyní však celý tým doslova prahne po pozici šampiónů Slovenska.

Brankářským lídrem je Miroslav Lipovský, jenž získal titul před třemi lety v dresu Žiliny. Už úvodní dvě utkání proti Banské Bystrici potvrdila kvalitu oblíbeného gólmana. Ján Tabaček s Jurajem Kledrowetzem dominují zadním řadám. Trenér Anton Tomko disponuje třemi výbornými útočnými formacemi, navíc slušnou práci odvádí i čtvrtá pětka. Pozici nejproduktivnějšího hráče Košic zaujímá Rudolf Huna.

HC Banská Bystrica zažívá historické okamžiky. Koncem minulého tisíciletí sice epizodně působila v nejvyšší soutěži, to však okupovala pouze spodní patra ligového pelotonu. Letos je však situace jiná. Bez rozpaků měří svěřenci kouče Milana Staše své síly s každým, navíc hrají oproštěni od jakéhokoliv tlaku, vždyť cíl udržení již dávno překročili.

Bývalý košický gólman Imrich Petrík odvádí Banské Bystrici výborné služby. Pozici lídra mužstva zaujímá bek Vladimír Vlk. Při hře dopředu září trojice zkušených hokejistů. Igor Majeský, Branislav Jánoš a Ján Pardavý dokazují, že i v pokročilejším sportovním věku mohou svou hrou přinášet divákům spoustu radosti.

„V obou odehraných zápasech jsme ukázali, že nejsme v play-off náhodou. Mrzí nás nevyužité přesilovky. Před vyprodaným hledištěm necháme na ledě duši. Věřím, že se ještě tato série přesune do Košic,“ uvedl forvard Ján Pardavý.

Košice chtějí rozhodnout o svém postupu již na půdě Banské Bystrice, ta však touží po zdramatizování souboje. Bwin vypsal na výhru Banské Bystrice kurs 3.25, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 4.25, triumf Košic má kurs 1.85.

Reklama