Hlavní obsah

AC Milán hostí Atalantu

Už včera odstartovalo třemi zápasy 27. kolo italské Série A. V něm Juventus ani Inter nezaváhali a tak je na třetím AC, aby rovněž bodovalo naplno. K Rossoneri se navíc zezadu přibližují další týmy, především potom Fiorentina, která na AC ztrácí jenom dva body. Atalanta se momentálně nachází na poměrně slušné desáté příčce a nezbývá jí, nežli se pokusit o překvapení, jako tomu bylo v minulé sezoně, kdy Nerazzurri vyhráli oba vzájemné duely.

Článek

Poslední výsledky AC nejsou příliš lichotivé. Po remíze s Regginou nestačili svěřenci trenéra Ancelottiho na městského rivala Inter (1:2), ale alespoň trochu si zvedli sebevědomí hubeným vítězstvím 1:0 nad Cagliari. Minulý týden však Milánští opět prohráli – na hřišti Sampdorie Janov po brankách Cassana a Pazziniho už deset minut před koncem pouze zkorigoval na konečných 1:2 Pato.

Domácí mezitím navíc vypadli z Poháru UEFA, ve kterém po remíze 2:2 na San Siru doplatili na nižší počet vstřelených na půdě Werderu Brémy (1:1). „Musíme se vrátit k dobrým výkonům a důležité bude rovněž uzdravení některých hráčů.,“ říká viceprezident klubu Adriano Galliani, který ani dnes na hřišti neuvidí zraněné Marca Borriella, Gennara Gattusa, Zeljka Kalace, Kakhu Kaladzeho či Alessandra Nestu. S uzdravením to navíc nevypadá příliš dobře ani u Brazilců Kaká s Ronaldinhem a podobně je na tom i obránce Ambrosini.

„Velké množství hráčů je mimo hru a bez nich jsme jiným týmem. Je to obtížné období, ale očekávám změnu k lepšímu. Až se všichni uzdraví, tak to v závěru sezony bude úplně o něčem jiném,“ říká trenér Carlo Ancelotti, který dnes do základní jedenáctky povolá oproti duelu s Janovem zkušené Maldiniho s Inzaghim.

Atalantě se nadmíru vydařil úvod měsíce února, ve kterém si Orobici poradili s Catanií, Cagliari a před vlastním publikem díky brance Capelliho a dvěma trefám Doniho zdolali jasně AS Řím. Poslední dva duely už pro svěřence trenéra Del Neriho tak dobře nedopadly, když celek z Bergama prohrál se Sampdorií Janov (0:1) a s Chievem (0:2).

„Byla by chyba očekávat snadný průběh. Rossoneri prožívají horší období, ale nedá se mluvit o krizi. V kritických momentech ukazují charakter a jsou stále nebezpeční,“ říká 31letý záložník Diego De Ascentis.

Hosté se rovněž musí obejit bez několika klíčových hráčů. Kvůli zranění si nezahrají záložník Cristiano Doni ani zkušený útočník Christian Vieri. Karetní trest si navíc odpykává 28letý bek Thomas Manfredini.

Na výhru AC Milán vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.50. Na vítězství Atalanty určili bookmakeři vysoký kurs 6.75 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.50.

Reklama