Hlavní obsah

Manchester čeká s Interem těžká odveta

Po bezesporu velmi zajímavých včerejších odvetných duelech osmifinále Ligy mistrů jsou dnes na programu zbylé čtyři. Pikantní souboj uvidí Old Trafford, kam míří Inter Milán. Manchester United dokázal v severoitalské metropoli uhrát bezbrankový výsledek a k postupu má tak dnes možná trochu blíže.

Článek

Každopádně je ale vše stále naprosto otevřené. Naopak případná branka v síti Rudých ďáblů by znamenala pro domácí velké problémy. Dá se tak očekávat, že bude opět k vidění spíše taktická bitva, kterou rozhodnou maličkosti a může se jistě stát, že dokonce prodloužení či pokutové kopy. Na poslední variantu v dobrém jistě vzpomíná Manchester, který právě na penalty zvítězil v loňském ročníku Ligy mistrů a tímto způsobem získal před pár týdny trofej pro vítěze Carling Cupu.

Další titul Rudí ďáblové v probíhající sezoně přidali z Mistrovství světa klubů, které těsně před Vánoci hostilo Japonsko a v Manchesteru tak myslí dokonce na pět trofejí. Jednou z nich je ta v Lize mistrů, již svěřenci Alexe Fergusona obhajují stejně jako ligový titul. Před sebou však nemají jednoduchý úkol a už dnes mohou na vysněný sen zapomenout. Stane se tak, pokud před domácími fanoušky nedokáží uhájit bezbrankový výsledek z Milána.

O víkendu byly v Anglii na programu zápasy FA Cupu, kterých se samozřejmě zúčastnil i Manchester a i bez odpočívajících Ronalda s Berbatovem zvítězil na Fulhamem jasně v poměru 4:0. Dvěma góly se zaskvěl Carlos Tevez a je otázkou, jestli momentálně nejlepší střelec klubu dnes zůstane jen na lavičce. „Je to pro mě těžké rozhodování, nerad nechávám výborné hráče na lavičce,“ poznamenal kouč Ferguson, který většinou vsází na Waynea Rooneyho, po jehož boku nastupuje jeden z dua Berbatov - Tevez.

Větší starosti ale určitě lodivodu Manchesteru dělá defenzíva. Rio Ferdinand ani John O'Shea nejsou stoprocentně fit a jejich start je velmi nejistý. Vzhledem k důležitosti dnešního zápasu, může být tento fakt klíčový, jelikož kvalita Interu v ofenzívě je bezesporu vysoká.

Hosté by se tak jistě nezlobili, kdyby především Ferdinandovi problémy s kotníkem překročily mez, že by kapitán Manchesteru nemohl nastoupit. Každopádně nelze Inter zatracovat, pokud střelí branku, domácí musí odpovědět nejméně dvěma. Cíl Nerazzurri pro dnešní duel tak je prakticky jasný a zkušený stratég José Mourinho si ho jistě moc dobře uvědomuje.

Portugalský kouč má navíc proti svému sokovi na druhé straně vynikající bilanci. Nejen, že v roce 2004 dokázal ještě s Portem Manchester vyřadit z Ligy mistrů, ale celkem ze 13 duelů proti Fergusonovi odcházel poražen pouze jednou. Ale i domácí mají pár zajímavých statistik; v Lize mistrů neprohráli už 20 zápasů v řadě a 18krát za sebou nebyli poraženi před domácím publikem.

Rovněž Inter má problémy se zraněními, když do duelu na Old Trafford určitě nezasáhnou Marco Materazzi, Nicolas Burdisso a Cristian Chivu. Fit jsou naopak Walter Samuel se Sulleym Muntarim. Po boku Ibrahimoviče se na hrotu pravděpodobně objeví Adriano.

Manchester je favoritem zápasu s kursem 1.65. Remízu si vsadíte u společnosti bwin s kursem 3.40 a na vítězství hostů z Itálie za kurs 5.00 rovných. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama