Hlavní obsah

Potvrdí Hannover papírové předpoklady?

Jako jedna z posledních evropských lig otevírá oponu vyřazovacích bojů o titul také nejvyšší německá hokejová soutěž, Die Erste Bundesliga. Role jednoznačného favorita patří Eisbarenu, zálusk na pozici šampióna si však dělají i další celky. Jedním z nich je Hannover, který dnes v prvním čtvrtfinálovém duelu přivítá na svém ledě Wolfsburg.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

Hannover Scorpions zažívá dobré období. Klub, který minulou sezónu neprošel z předkola play-off mezi elitní osmičku, od počátku nového ročníku předváděl vynikající výkony. Mužstvo vedené zkušeným koučem Hansem Zachem nakonec obsadilo v základní části druhou příčku. Pokles formy z února zastavilo mužstvo v posledních dvou kolech nastartováním nové vítězné vlny.

Moderní TUI Aréna pojme čtrnáct tisíc diváků, kteří jistě poženou domácí za očekávaným vítězstvím. Hannoverští přitom budou spoléhat na jedenatřicetiletého Erica Schneidera. Ten se podílel v dlouhodobé soutěži na čtyřiapadesáti brankách svého týmu. Klubovým střeleckým statistikám vévodí obránce Sascha Goc, autor čtyřiadvaceti gólů. Platným článkem mužstva je rovněž slovenský útočník Martin Hlinka. Mezi tyčemi dostává rovnoměrně příležitost dvojice brankářů Alexander Jung, Dimitrij Pätzold.

Grizzly Adams Wolfsburg již nyní značně vylepšili loňskou nelichotivou třináctou pozici. Týmu jen těsně unikl přímý postup do play-off, na šestý Krefeld ztratili Medvědi pouhý bod. Sedmé místo tak poslalo Wolfsburg do předkola. V něm se sice Augsburg ujal vedení 1-0 na zápasy, nicméně další tři střetnutí již patřila výběru trenéra Antona Krinnera.

Také Wolfsburg disponuje vyrovanným gólmanským duem. Daniar Dshunussow i Oliver Jonas mívají občasné výpadky, přesto panuje s jejich výkony spokojenost. Nejpilněji bodujícím hráčem mužstva je Jason Ulmer. Ken Magowan zase mezi spoluhráči nenašel konkurenci v počtu vstelených branek. Mezi obránci má své pevné místo mostecký rodák Petr Macholda, mající německé občanství.

Hosté rozhodně nepřijedou do Hannoveru bez sebevědomí. Ve třech duelech probíhající sezóny, včetně německého poháru, totiž v základní hrací době svému soupeři nepodlehli. Obrousí Wolfsburg ambicióznímu favoritovi drápky i nyní? Bwin vypsal na výhru Hannoveru kurs 1.60, nerozhodný výsledek má kurs 4.70, na triumf Wolfsburgu si můžete vsadit v kursu 4.10.

Reklama