Hlavní obsah

Sampdoria přivítá AS Řím

Celkem osmi zápasy dnes pokračuje v pořadí již 28. kolo italské Série A. Domácí Sampdorii sice patří až čtrnáctá příčka, ale poslední výsledky celku z Janova nejsou vůbec špatné. Favoritem tohoto klání je pochopitelně AS Řím, které se musí vzpamatovávat z vyřazení z Ligy mistrů, kde Giallorossi prohráli s anglickým Arsenalem až po penaltách.

Článek

Domácí se momentálně nacházejí ve velmi slušné formě, když jejich šestizápasovou sérii bez porážky ukončila až minulý týden Bologna (0:3). Předtím ale svěřenci trenéra Waltera Mazzarriho dokázali vybojovat bod za remízu s Juventusem (1:1) a před vlastním publikem si poradili po brankách Cassana a Pazziniho s AC Milán v poměru 2:1.

Aby toho nebylo málo, vyšlápli si Blucerchiati v ligovém poháru na Inter, který zdolali senzačně 3:0. Prosadila se opět útočná dvojice Antonio Cassano-Giampaolo Pazzini. Prvně jmenovaný forvard má navíc o motivaci postaráno, neboť právě ve věčném městě prožil jedno z nejvydařenějších období své kariéry.

„Doufám, že AS vypotřebovalo ve středu hodně energie. Do konce sezony nám zbývá odehrát 11 utkání a každé je pro nás klíčové. Musíme postupovat zápas od zápasu, nicméně ve správném rozpoložení jsme schopni porazit každého,“ říká domácí kouč Mazzarri, jehož tým je blízko postupu do finále Coppa Italia, které by mohlo celku z Janova zaručit účast v pohárové Evropě.

AS prohrálo v polovině února 0:3 na hřišti Atalanty a poté si poradilo se Sienou. Blízko vítězství byli svěřenci trenéra Luciana Spallettiho na horké půdě Interu, kde nakonec uhráli divokou remízu 3:3. Nerozhodně pak skončil i jejich poslední ligový duel s Udinese (1:1). V utkání proti Arsenalu se AS už v deváté minutě ujalo vedení, ale doplatilo na ošemetné pokutové kopy.

Hosté se dnes musí vypořádat navíc s velkým množstvím zraněných hráčů. K hráčům jako Cicinho, Simone Perrota, Marco Cassetti přibyli na marodku Juan, Rodrigo Taddei a nastoupit by dnes neměl ani kapitán Francesco Totti. Kvůli kartám si navíc nezahrají Danele De Rossi, Philippe Mexes a otazník visí i nad startem trojice Marco Motta, Alberto Aquilani a David Pizarro.

I přes rozsáhlou marodku hostí zůstává AS favoritem s kursem na výhru 2.20. Na tříbodový zisk Sampdorie si můžete vsadit v kursu 3.20 a na remízu vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.00 rovné.

Reklama