Hlavní obsah

Aston Villa hostí Tottenham

Po včerejších sedmi utkáních 29. kola pokračuje dnes Premier league dvěma zápasy. Od 14:30 se střetne Chelsea s Manchesterem City a na 17:00 má stanoven výkop zápas Aston Villy s Tottenhamem.

Článek

Domácím se v dosavadním průběhu sezony nadmíru daří, ale v posledních utkáních začínají Villans drobně klopýtat. V úvodu února ještě svěřenci trenéra Martina O´Neilla zvítězili 2:0 v Blackburnu, ale následně nestačili na Chelsea (0:1) a se Stokem (2:2) promarnili v posledních minutách dvoubrankový náskok. Naposled nestačil celek z Birminghamu na Manchester City (0:2).

„Jsme si vědomi, v jaké situaci se právě nacházíme. Pokud neskončíme čtvrtí, bude to pouze naše vina. Nesmíme se ohlížet na naše protivníky, osud máme ve svých rukou a zbývá ještě deset utkání,“ říká 29letý obránce Luke Young.

Hráči Aston Villy byli načerpat energii ve slunné Dubaji a dnes doufají v úspěch. K tomu by jim mohli domoci i uzdravený záložník Steve Sidwell a obránce Wilfred Bouma. Jediným fotbalistou na marodce domácích tak zůstává kapitán Martin Laursen, kterého trápí zranění kotníku.

Spurs se nacházejí jen těsně za polovinou tabulky a dnešní úspěch by je mohl vynést i do její horní poloviny. Tottenham už čtyři utkání v řadě neprohrál. Nejprve remizoval doma s Arsenalem 0:0, následně si poradil s Hullem (2:1) i Middlesbrough (4:0) a před týdnem remizoval 1:1 v Sunderlandu, když až v 89. minutě vyrovnával navrátilec z Liverpoolu Robbie Keane.

Hosté budou dnes mimo jiné spoléhat také na ve skvělé formě hrajícího Aarona Lennona a na stoperu by se měl představit i přes chronické potíže s kolenem Ledley King. Ani Tottenham netrápí nijak rozsáhlá marodka, na které se nachází už pouze útočník Jermain Defoe a obránce Alan Hutton se vrátil zpět do tréninkového procesu. „Mají dobrý tým a už nás letos jednou porazili. Nám se nyní ale poměrně daří a věříme si. Rozhodně máme hráče na to, abychom uspěli,“ dodává 28letý stoper Ledley King.

Na výhru Aston Villy vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.90. Na úspěch Tottenhamu si můžete vsadit v příjemném kursu 3.80 a na remízu je kurs 3.20.

Reklama