Hlavní obsah

Slovan vstupuje do semifinále

Eurotip.cz

Mezi nejlepší čtveřici hokejového play-off postoupila na Slovensku všechna favorizovaná mužstva. První zápas semifinálové série dnes čeká Slovan Bratislava, který na svém ledě přivítá Skalicu.

Článek

Slovan Bratislava touží po třetím titulu v řadě. V základní části obsadilo mužstvo druhou pozici, čtvrtfinálový soupeř z Martina sebral svěřencům trenérského tandemu Róbert Pukalovič, Antonín Stavjaňa jediný zápas. Slovan tak vstupuje do semifinále odpočinutý, a s plným odhodláním potvrdit roli favorita.

Jednoznačnou jedničkou mezi tyčemi je Sasu Hovi. Fin, působící již dlouhá léta ve střední Evropě, si vydobyl pevnou pozici a stal se miláčkem fanoušků. Obě předchozí tažení svého celku za zlatou medailí měla svůj základ právě v Hoviho brankářských výkonech. Záda mu kryje Branislav Konrád, který je po zranění prstu opět připraven v případě potřeby zaskočit.

Při peripetiích Slovanu s obranou, které provází celek po celý tento ročník, plní role vůdců Jozef Kováčik a Martin Výborný. Velkou silou disponuje tým v útoku. Roman Kukumberg a Martin Hujsa se podíleli na největším počtu branek v základní části, Marek Uram vévodí se šesti body klubovým statistikám play-off. Tři opravdu nabité formace, navíc čtvrtý útok s takovými hráči jako jsou Michal Hreus a Lubomír Pištěk, jsou velkou devízou Slovanu.

HK 36 Skalica již zopakoval loňskou semifinálovou účast. Tím však ambice třetího celku základní části zdaleka nekončí. Ve čtvrtfinále tým zcela rozcupoval Trenčín, jehož ze hry vyřadil bez ztráty jediného utkání. Hráči si tak mohli doléčit různé drobnější zdravotní šrámy, nabrat potřebné síly a potrénovat.

Gólman Pavol Rybár zažil největší úspěchy kariéry ve Slovanu, nyní se však pokusí o zdolání svého bývalého klubu. Skalica má díky němu v brance velkou oporu. Náhradník Zdenko Kotvan však jeho kvalit zdaleka nedosahuje, navíc není rozchytaný. Kouč Peter Oremus spoléhá při hře dozadu na Jana Hranáče a Rudolfa Jendeka. Jednoznačným lídrem ofenzívy je zkušený Žigmund Pálfy, jemuž se podařilo překonat magickou stobodovu hranici v součtu branek a asistencí. Skalicu táhne i ve vyřazovacích bojích, ve čtvrtfinále zaznamenal čtyři body. Po jeho boku rostou také ostatní, čehož je zářným příkladem Juraj Mikúš.

Odstartují semifinálovou sérii důležitým vítězstvím hokejisté z hlavního města, nebo vedení na svou stranu získají hosté ze Skalice? Bwin vypsal na výhru Slovanu kurs 1.60, nerozhodný výsledek je ohodnocen kursem 4.50, varianta triumfu Skalice má kurs 4.20.

Reklama