Hlavní obsah

Sparta má Brnu co vracet

Pražská Slavia včera nezaváhala v Jablonci a upevnila si tak pozici lídra Gambrinus ligy. Tradičně největší lídr Sešívaných - Sparta - ztrácí momentálně 13 bodů, a tři dnes může smazat v dohrávce s Brnem, které loni na Letné vyhrálo.

Článek

Právě Brněnským mohli Slávisté loni nejvíce děkovat, vždyť nejen, že Spartu na podzim porazili doma, ale především získali tři body tři kola před koncem ligy v AXA aréně. V zápase navíc obdržel červenou kartu Tomáš Řepka, bez něhož Sparta podlehla týden na to doma i Ostravě a titul spadl do kapsy Slávii.

Pražané tak mají dnes mužstvu z moravské metropole co vracet a určitě budou chtít zvítězit i vzhledem ke svému současnému postavení v tabulce, které prozatím zdaleka nezaručuje účast v pohárové Evropě. „Diváci chodí na fotbal, aby viděli branky, je to koření fotbalu. V domácím prostředí zkrátka musíme střílet góly,“ říká jasně sparťanský trenér Jozef Chovanec, jehož svěřenci na jaře doma ještě neskórovali. V sestavě Sparty bude chybět zraněný Hušek a možná také kapitán Berger.

Brno je momentálně osmým celkem tabulky, když na svého dnešního soupeře ztrácí sedm bodů. Na jaře se mu však poměrně daří. Až na zaváhání minulý týden s Bohemians porazili už Mladou Boleslav a Ostravu. Brňané však mají problémy se zraněnými, když k dlouhodobým marodům Poláchovi, Večeřovi a Balážovi v poslední době přibyli Čoupek, Szegedi, Lira, Jílek a především kapitán Jan Trousil.

„Ztráta kapitána je pro nás každopádně obrovským oslabením. Bude nám chybět na hřišti i v kabině, protože má v týmu výjimečné postavení,“ uvědomuje si trenér Miroslav Beránek, který bude podle svých slov spoléhat na týmový výkon.

I přes dvě loňská vítězství, vstoupí dnes Brno do souboje se Spartou v roli outsidera a vsadit si tak na něj můžete v kursu 1.45. Remízu ocenili bookmakeři společnosti bwin kursem 3.70. Na Pražského favorita najdete u stejné společnosti kurs 6.50.

Reklama