Hlavní obsah

Zvolen zkusí překvapit

V zemi našich východních sousedů pokračuje maratón hokejových zápolení nejlepších celků. Po pondělním startu první semifinálové dvojice začíná dnes i zbylá série, v níž favorizované Košice přivítají na svém ledě Zvolen.

Článek

HC Košice obhajují stříbrné medaile z loňského ročníku. Klub, který touží ukončit mistrovskou nadvládu Slovanu Bratislava, jednoznačně dominoval základní části soutěže. Ve čtvrtfinále ztratil tým vedený trenérem Antonem Tomkem jediné utkání proti Banské Bystrici, navíc postup mezi elitní kvarteto korunoval hladkou domácí výhrou.

Jednička mezi tyčemi Miroslav Lipovský potvrzuje svůj vysoký standart. V závěru čtvrtfinále se ve skvělém světle představil taktéž Július Hudáček, který v posledním zápase dokonce vychytal čisté konto. Hlavního muže domácí střídačky tak čeká příjemné rozhodování, kterému brankáři dát pro úvodní semifinále přednost. Juraj Kledrowtz s Jánem Tabačekem dominují obranným formacím, Juraj Kmiť zaznamenal ve čtvrtfinále osm bodů, což je nejvíc z hráčů Košic.

Zvolen touží po letech bez cenného kovu opět získat některou z pozic mezi elitní trojicí. Čtvrtý celek dlouhodobého dějství musel otáčet sérii proti Liptovskému Mikuláši. Od stavu 1-2 na zápasy však hráči z pod Pustého hradu zaznamenali tři výhry v řadě. Postupem do semifinále splnilo mužstvo předsezónní cíl, a ze všech zvolenských tak spadlo napětí. Přesto hodlají pod sebe v konečném účtování dostat alespoň jednoho protivníka.

Ve čtvrtém zápase čtvrtfinále vychytal důležité vítězství Zvolenu až třetí gólman klubu, Lukáš Škrečko. Paradoxně přitom Zvolen disponuje nejvyrovnanější brankářskou dvojicí extraligy. V následujících duelech již nastoupil mezi tyčemi uzdravený Ján Laco, a vedl si znamenitě. Pilířem zadních řad výběru kouče Miloše Holaně je Ladislav Čierny. Nejproduktivnějším hráčem týmu v play-off je Michal Chovan se sedmi body, těsně za ním je Martin Štrba, který ke dvěma asistencím přidal čtyři přesné zásahy.

Čtyři ze šesti vzájemných střetnutí této sezóny ovládli Košice. Ty touží v domácím prostředí zahájit sérii vítězstvím, Zvolen však nehodlá prodat svou kůži lacino. Bwin vypsal na výhru Košic kurs 1.45, nerozhodný výsledek má kurs 5.20, varianta úspěchu Zvolenu je ohodnocena kursem 5.00 rovných.

Reklama