Hlavní obsah

Brémy by si postup měly pohlídat

Eurotip.cz

Nikdo moc nečekal, že si Brémy v úvodním jarním kole Poháru UEFA poradí s AC Milán, ale i s trochou štěstí se Werderu podařilo s věhlasným soupeřem uspět a stále tak živí naději na zisk cenné trofeje. Tím spíše, že před týdnem doma porazil 1:0 Saint Etienne, což je určitě velmi dobrý výsledek pro dnešní odvetu.

Článek

Kromě zmíněného úspěchu to však s Brémami nevypadá na jaře nejlépe. První ligové vítězství si svěřenci trenéra Thomase Schaafa připsali až o uplynulém víkendu, když smetli na domácím hřišti v poměru 4:0 ambiciózní Stuttgart. Nebyl to však zdaleka jediný silný soupeř, se kterým se Brémy v novém roce už utkaly. Za sebou mají rovněž duely s Bayernem Mnichov, Schalke či nebezpečným Hoffenheimem. Dá se tak předpokládat, že do konce sezony budou v tabulce výše než na současné 10. příčce, přesto nelze na nějaký velký úspěch moc pomýšlet.

To se nedá říci o Poháru UEFA, kde Werder určitě patří k favoritům a bezesporu může dojít klidně do finále či dokonce celý letošní ročník vyhrát. Dalším krokem na této cestě je odveta se Saint Etienne, která nebude pro Brémy jistě jednoduchá. Na hřišti se určitě v dresu hostů neobjeví zranění Petri Pasanen, Daniel Jensen a Clemens Fritz. Hrát nebude ani vykartovaný Frank Baumann, naopak fit je konečně Per Mertesacker.

V plné síle nepůjdou do zápasu ani domácí Saint Etienne. Pátý celek loňské sezony Ligue 1 se letos totiž strachuje o záchranu mezi elitou. Momentálně je třetí od konce tabulky a drží tak Černého Petra. Pro vůbec nejúspěšnější klub francouzské historie by to jistě byla obrovská rána a není tak tajemstvím, že Pohár UEFA jde nyní stranou. V odvetě s Brémami se tak pravděpodobně neobjeví několik tradičních článků sestavy. Každopádně nebudou hrát Emmanuel Riviere, Mouhamadou Dabo, Cedric Varrault, Geoffrey Dernis a Dimitiri Payet.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin favorita, na domácí si můžete vsadit s kursem 3.05. Brémám stačí remíza, na kterou si vsadíte s kursem 3.25. Víkendový duel Brém naznačuje, že jsou hosté momentálně v pohodě a špatnou se určitě nejeví sázka na výhru německého zástupce s kursem 2.15.

Reklama