Hlavní obsah

Ivanovičová se znovu dere na výsluní

Tenisové klání v Indian Wells pomalu směřuje ke svému závěru. Příznivci bílého sportu se dnes mohou těšit mimo jiné na čtvrtfinále dvouhry žen. V jednom z utkání změří své síly Ana Ivanovičová a Sybille Bammerová.

Článek

Sybille Bammerová oslaví koncem dubna devětadvacáté narozeniny. Jedna z nemnoha maminek na okruhu WTA brázdí turnaje coby profesionálka již třináctou sezónu. Aktuální rakouská jednička pronikla mezi širší světovou špičku teprve před čtyřmi lety, když v Linci a Kalkatě postoupila mezi osm nejlepších. Místem dosud jediného prvenství současné devětadvacáté hráčky planety se stala dva roky nazpět Pattaya.

Loni dosáhla na čtvrtfinále z olympijských her v Pekingu, do stejné fáze postoupila na kláních v Dauhá a Los Angeles. Svůj životní úspěch z podniků velké čtyřky uhrála na US Open, kde jí až v boji o semifinále vyřadila Jelena Jankovičová.

Letos se nemohla Bammerová dlouho najít. Se Sydney i Australian Open se rozloučila v nejkratším možném termínu, ve své oblíbené destinaci Pattaye porazila pouze U. Radwanskou. V Dubaji svůj stín taktéž nepřekročila, a po prohře s Dementěvovou opustila soutěž ve druhém kole. Probuzení přišlo až zde v Indian Wells, když ze hry poslala již trojici soupeřek, včetně Daniely Hantuchové.

O sedm let mladší Ana Ivanovičová naopak zazářila už v teenagerském věku. Jako šestnáctiletá dívenka dokráčela mezi osm nejlepších v Lucemburku. O rok později slavila první titul z Canberry, kde cestou k prvenství přemohla včetně kvalifikace osm protivnic. Od té doby Ivanovičová neustále žebříčkem stoupala vzhůru, až k pozici královny světového tenisu.

Této mety dosáhla v červnu minulého roku, po triumfu z Roland Garros. Navíc na Australian Open zůstala od vrcholu pouhý krůček, Maria Šarapovová však byla ve finále lepší. Prvenství z French Open však nezůstalo minulý rok osamocené, nynější sedmá hráčka žebříčku WTA nenašla přemožitelku rovněž v Linci a Indian Wells.

Začátkem nové sezóny nepůsobila Ivanovičová zrovna nejjistěji. Brisbane a Dubaj opustila ve čtvrtfinále, z Melbourne balila kufry po nezdaru s Kleybanovovou ve třetím kole. Tři vítězství v řadě zaznamenal až zde v Indian Wells, kde coby obhájkyně titulu hodlá opět zazářit.

Obě tenistky se dnes utkají počtvrté v kariéře. První vzájemný duel ovládla Němka, další dvě střetnutí hrané v loňském roce lépe zvládla kráska ze Srbska. Potvrdí Ivanovičová roli favoritky, nebo Bammerová její cestu soutěží ukončí? Bwin vypsal na výhru Ivanovičové kurs 1.22, na triumf Bammerové si můžete vsadit v zajímavém kursu 3.82.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články