Hlavní obsah

Ottawa má již jenom teoretickou naději

V zámořské NHL se v sobotu do hry dostane pouze o něco málo více než polovina klubů, což je na tento den nízký počet. Jediný mezikonferenční duel obstarají Florida s Columbusem, což jsou týmy stále bojující o postup do play off. Vyřazovací boje již naopak dávno nezajímají hráče Islanders, kteří dnes hrají na ledě podobně špatně naladěné Ottawy.

Článek

Senátoři prožívají jednoznačně nejlepší měsíc sezóny, ale pokud by jim to mělo k něčemu být, musela by se její základní část hrát až do léta. První náznak růstu formy předvedla Ottawa v první polovině února, když ve čtyřech venkovních zápasech v řadě hraných v šesti dnech neztratila žádný bod. O výhry se podělili rovným dílem brankáři Alex Auld a Brian Elliott. Jejich kolega, který byl na začátku sezóny jedničkou, se stal najednou příliš drahým třetím vzadu a při uzávěrce přestupů mužstvo opustil. V březnu dostává přednost druhý ze jmenovaných gólmanů, s nímž v zádech klub vyhrál v tomto měsíci již sedm zápasů. Proti bývalým spoluhráčům se dnes v dresu Ottawy postaví obránce Chris Campoli a útočník Mike Comrie, kterým se v novém působišti poměrně daří a trenér jim dává šanci i v přesilových hrách. Zlého muže Chrise Neila čeká již 500. zápas v jeho dosavadním jediném působišti.

Ostrované mají od začátku sezóny velké problémy se zraněními, které jsou trvalého charakteru. Přesto i Islanders mohou považovat zatím březen za nejlepší měsíc. V minulých dvou zápasech dali v brance od začátku příležitost Peteru Manninovi. Nováček se uvedl v neděli velmi dobrým výkonem, ale včera již inkasoval pět branek. Dnes tedy zřejmě dojde v brance ke změně. Pro trenéra se nejedná o nezvyklou situaci, protože v jejím průběhu měl obvykle až dva gólmany mimo hru a nyní tomu není jinak. V březnový návrat přesto ještě doufají brankář Joey MacDonald, obránce Andy Sutton a útočník Doug Weight. Proti bývalým spoluhráčům nastoupí Dean McAmmond, kterému se dařilo především těsně po únorovém přestupu. V čele klubového kanadského bodování Islanders však již do konce sezóny zůstane obránce Marc Streit, který má i pozoruhodně dobré +/- hodnocení.

Domácí klub v minulých šesti utkáních vždy obdržel první gól, ale pětkrát utkání dovedl přesto do vítězného konce. Podle bookmakerů bwin se mu to podaří i dnes. Na výhru Ottawy Senators, která hraje v březnu na vlastním ledě naposled, vypsali kurs 1,75 . Pokud se ovšem hostům v probíhající sezóně něco vydařilo, byly to listopadové zápasy s dnešním soupeřem. New York Islanders si mohou připsat ve vzájemných duelech čtvrté vítězství v kursu 3,6 .

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články