Hlavní obsah

Chicagu se nedaří

V neděli dostane šanci navýšit svůj bodový účet v NHL čtrnáct klubů. Více než polovina zápasů začne poměrně brzy. Jako první vyjedou na led v atlantické divizi Pittsburgh s Philadelphií. O velmi důležité body půjde i v severovýchodní divizi mezi Minnesotou a Edmontonem. Chicago se přestalo dařit a dnes hostí Los Angeles.

Článek

Jestřáby potkal nepříjemný pád na sklonku února. Chicago se střetlo se třemi kluby lačnícími po play play off a získalo pouze jediný bod. Na začátku března se mohlo zdát, že šlo pouze o výkyv, ale po ukončení přestupů dokázal tým vyhrát pouze jedno z osmi utkání, přestože většinou pobýval doma. Významným faktorem se stala zhoršující se střelecká efektivita. Trenér mohl být částečně spokojen snad jen s tím, že hráči byly schopni pravidelně využívat přesilové hry. Nyní může doufat, že mužstvu pomůže návrat útočníka Patricka Sharpa, který byl ještě v polovině minulého měsíce nejlepším střelcem klubu. Ze sestavy naopak kvůli disciplinárnímu trestu vypadl zlým muž Ben Eager. Před týdnem se do branky Chicaga vrátil Nikolaj Chabibulin, který nyní dostává přednost, přestože ani on nepomohl v uplynulých deseti dnech k výhře.

Králové nečekaně zvýšili své naděje na play off při cestování na přelomu ledna a února, ale po domácích neúspěších v polovině minulého měsíce se vrátili do reality. Los Angeles navíc nezvládli dobře ani další dlouhé cestování na přelomu února a března. Tři nadějné domácí výhry po skončení přestupů vystřídala střelecká mizérie. V pátek týmu nepomohlo ani osm přesilových her, v nichž skóroval pouze jednou. Nejlepší útočné trio sbírá zároveň i příliš mnoho záporných bodů. V brance byl v minulých dvou zápasech Jonathan Quick, ale vzhledem k náročnému programu se může své šance opět dočkat i Erik Ersberg. V novém dresu si po přestupu do Los Angeles zatím kvůli zranění příliš nezahrál Justin Williams.

Domácí si ještě před měsícem mohli myslet, že již mají pro první kolo play off zajištěnou výhodu domácího prostředí, ale dnes musí být v tomto ohledu mnohem nervóznější. Bookmakeři bwin přesto očekávají, že právě nyní se pod tlakem opět vzchopí. Chicago podle nich po pěti neúspěších poměrně snadno vyhraje, což vyjádřili kursem 1,65 . Ve vzájemných zápasech hraje domácí prostředí v této sezóně skutečně klíčovou roli. Hosté však v minulých ročnících z ledu dnešního soka neodjížděli s prázdnou a tentokrát si lze na vítězství Los Angeles vsadit v kursu 4,0 .

Reklama