Hlavní obsah

Naváže Sparta v Teplicích na kanonádu proti Brnu?

PRAHA

S optimismem mohou jít fotbalisté Sparty do pondělní dohrávky 21. kola Gambrinus ligy. V minulém kole Pražané deklasovali Brno po čtyřech gólech v úvodní půlhodině 4:0 a usídlili se na druhé příčce tabulky. Teplice prohrály v Ostravě 0:1 a čelo soutěže se jim vzdaluje, k dobru ovšem mají odložený zápas v Příbrami.

Článek

Severočeši ale dokáží být doma nebezpeční, z deseti zápasů v sezóně sedmkrát vyhráli. Stadión na Stínadlech dobyly na podzim celky Olomouce a Mladé Boleslavi. Naposledy svěřenci trenéra Plíška zdolali Plzeň 3:0. Mladý kouč možná bude postrádat Vladimíra Stožického. „V pátek při tréninku před Ostravou jsem si při střele natáhl sval. Momentálně netrénuji, lepší se to sice každým dnem, ale nevím jestli budu schopen nastoupit," uvedl na klubových stránkách záložník. Určitě bude chybět Admir Ljevakovič, který v Ostravě dostal čtvrtou žlutou kartu a má automatický jednozápasový distanc.

Sparta po podzimní části připouštěla, že stíhání první Slavie bude velice těžké. Prognózy expertů potvrdila úvodní jarní kola, v nichž obhájce titulu zvýšil svůj náskok na čele. Letenští se ovšem propracovali na druhé místo, zaručující předkolo Ligy mistrů. Navíc se probudili sparťanští útočníci, jejichž produktivita byla na podzim kritizována.

Loňský vicemistr na jaře zaváhal jen doma proti Českým Budějovicím, z hřišť soupeře dokázal přivézt šest bodů. Po šťastné výhře v Olomouci 1:0 uspěl i v derby na Žižkově, kde zvítězil 2:1. Otázkou zůstává zdravotní stav kapitána Bergera a dalšího záložníka Huška.

Podzimní duel skončil bezbrankovou remízou, v dlouhodobém hodnocení vzájemných zápasů mají jasně navrch sparťané. Z 25 utkání vyhráli dvanáctkrát, sedmkrát se oba týmy rozešly po remíze. Skóre hovoří pro Spartu 36:27. Poslední zápas v Teplicích domácí zvládli, na podzim 2007 Spartu porazili 2:1. V duelu navíc neudržel nervy na uzdě stoper Řepka, který napadl kameramana ČT. Běsnil iŘepkův tehdejší spoluhráč Abraham, který byl rovněž vyloučen. Letenští naposledy na severu Čech zvítězili v sezóně 2001/02.

Na domácí Teplice si můžete vsadit v kursu 2,95, na remízu bookmakeři Tipsportu vypsali kurs 2,8. Pokud favorizujete hostující Spartu, můžete využít kurs 2,4.

Reklama