Hlavní obsah

CSKA Moskva s Necidem se pokusí potvrdit úvodní výhru

PRAHA

Ruská liga se rozjíždí do nové sezóny, v pondělí je na programu její druhé kolo. Navázat na vítězství v letošní ligové premiéře se pokusí fotbalisté CSKA Moskva, kteří přivítají Tomsk. Ten naopak první duel nového ročníku prohrál.

Článek

CSKA v prvním kole dokázalo vyhrát na hřišti Saturnu Moskevská oblast 3:0. Situaci měl ale moskevský tým lehčí o to, že soupeř hrál hodinu bez jednoho vyloučeného hráče.

V zimě do CSKA zamířil Tomáš Necid, který v dresu Slavie nastřílel v podzimní části Gambrinus ligy jedenáct gólů. V celku vítěze poháru UEFA z roku 2005 se potkal s krajanem Lubošem Kaloudou, který se ovšem po příchodu z Brna do základní sestavy zatím neprobojoval.

Naopak Necid se rychle chytil, gól devatenáctiletého forvarda v prodloužení rozhodl o triumfu CSKA ve finále Superpoháru proti mistrovské Kazani. „Jsem hrozně rád, že mi první zápas za CSKA takhle vyšel,“ liboval si po zápase Necid. Mladík nechyběl ani v základní sestavě na Saturnu, brazilský kouč Zico ex-slávistickému fotbalistovi věří.

Tomsk v prvním kole prohrál se Samarou 0:1, v níž hrají čeští fotbalisté Jan Koller a Jiří Jarošík. Jediný gól vstřelil Savin. Vedle Necida si budou muset hostující fotbalisté dávat pozor na kanonýra Vágnera Love, který v loňském ročníku nastřílel dvacet gólů.

V minulém ročníku ruské ligy CSKA Moskva skončil druhý, Tomsk bojoval o udržení a nakonec obsadil třináctou příčku. Na vítězství favorizovaných domácích si můžete vsadit v kursu 1,37, na remízu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,20. Pokud sázíte na překvapivou výhru Tomsku, je k dispozici kurs 7.

Reklama