Hlavní obsah

Tenistu Mináře na úvod turnaje v Barlettě čeká De Bakker

Českého tenistu Iva Mináře čeká challenger v Barlettě, na jihoitalské antuce změří v prvním kole síly s Nizozemcem Thiemem De Bakkerem. Celkem si tenisté po týdenních bojích rozdělí 42 500 eur (přibližně 1,14 miliónu korun). Pražský rodák Minář už neuspěl ve čtyřhře, společně s krajanem Karolem podlehli v prvním kole švýcarsko-rumunské dvojici Allegro-Tecau, která je na turnaji druhou nejvýše nasazenou.

Článek

Ze starého městečka, které bylo ve středověku častou zastávkou křížových výprav, a v němž se narodil italský fotbalista Gennaro Delvecchio, si po týdnu vítěz odveze 6150 eur a 80 bodů do žebříčku.

Jediný český zástupce v turnajové dvouhře Ivo Minář je v aktuálním žebříčku ATP na 96. místě, získal 872 bodů. Bude plnit roli druhého nejvýše nasazeného hráče, jedničkou je Španěl Gimeno-Traver. Čtyřiadvacetiletý Minář se minulý týden dostal do semifinále challengeru v marocké Marakéši, kde prohrál s Alžířanem Ouahabem. Celkovou letošní bilanci má 7 výher a 7 porážek, včetně zápasů kvalifikace.

Dvacetiletý rodák z Haagu De Bakker je v žebříčku ATP na 220. místě, minulý týden subtilní Nizozemec uspěl na turnaji v italské Caltanissettě. Z kvalifikace se probojoval až do finále, v němž podlehl krajanovi Galungovi.

Vítěz duelu změří síly s úspěšnějším z dvojice Muňoz-De La Nava (Španělsko) – Huta Galung (Nizozemí).

Na českého tenistu si můžete vsadit v kursu 1,5, na De Bakkera vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,25.

Reklama