Hlavní obsah

Zlepší si Slovinci i Češi ve vzájemném duelu produktivitu?

PRAHA

Soubojem kvalitních obran i nepříliš produktivních útoků bude sobotní utkání kvalifikace mistrovství světa 2010 Slovinsko – Česká republika. Jediný Milivoje Novakovič z obou celků dokázal v dosavadním průběhu bojů o šampionát vstřelit více než jeden gól.

Článek

Pouhé čtyři týmy mají ovšem lepší defenzívu než svěřenci trenéra Petra Rady. Španělsko, Švédsko, Ukrajina a Nizozemí inkasovaly jediný gól. Jen mistři Evropy Španělé mají ovšem odehrány stejně jako Češi čtyři zápasy. Ostatní celky o jeden méně. Slovinskou obranu pokořili tři fotbalisté – Polák Zevlakov z penalty, Slovák Jakubko a Čech Sionko.

Ofenzivní část zatím lehce pokulhává, průměr lehce nad jeden vstřelený gól v utkání není příliš dobrý. Z českých fotbalistů se prosadila pětice Kováč, Pospěch, Necid, Sionko, Fenin. Jen slovinský kanonýr bundesligového Kolína nad Rýnem Millivoje Novakovič dokázal vstřelit více než jeden gól. Dvěma zásahy rozhodl o výhře nad Slovenskem, trefil se i proti Severnímu Irsku. Zbývající dvě trefy obstarali Ljubijankič a Dedič.

Na produktivitu si můžete vsadit i ve vzájemném duelu. Pokud si myslíte, že Slovinci vstřelí gól, je k dispozici kurs 1,37. Pokud věříte ofenzívě svěřenců trenéra Rady, vsadíte si v kursu 1,21. Variantu, kdy vstřelí oba týmy gól, ocenili bookmakeři Tipsportu kursem 1,66.

V úvodu jarní části 3. kvalifikační skupiny se dá v Mariboru očekávat těžký terén a tedy i horší možnosti pro ofenzivní hráče. Po prohře v Teplicích potřebují svěřenci trenéra Matjaže Keka Čechy porazit, aby neměli horší vzájemnou bilanci. Doma ale české fotbalisty nikdy neporazili, oba dva zápasy prohráli.

Slovinci odstartovali kvalifikaci mistrovství světa 2010 nadějnou remízou 1:1 v Polsku, poté v Mariboru porazili 2:1 Slovensko a skvělý start potvrdili výhrou 2:0 nad Severním Irskem. Až v Teplicích Slovinci prohráli, jediný gól vstřelil Libor Sionko. Češi po bezbrankové remíze v Severním Irsku prohráli 1:2 v Polsku. Po zmíněné výhře nad Slovinskem uspěli svěřenci trenéra Rady na hřišti outsidera skupiny San Marina 3:0.

Reklama