Hlavní obsah

San Jose hodlá v honbě za Prezidentovou trofejí vyhrát i v Chicagu

PRAHA

Soubojem dvou špičkových týmů Západní konference NHL bude středeční utkání Chicago – San Jose. Domácí Jestřábi se po slabší fázi opět zvedají a uspět chtějí i proti konferenčnímu lídrovi. V sázce je čtvrté místo po dlouhodobé části, zaručující start play-off na domácím ledě. San Jose stále doufá v premiérový zisk Prezidentovy trofeje pro nejúspěšnější tým základní části.

Článek

Na divizního lídra Detroit se Chicago už těžko dotáhne, 11 zápasů před koncem ztrácí na posledního vítěze Stanley Cupu 20 bodů. Jistotu divizního triumfu má San Jose, na které druhý Anaheim ztrácí 28 bodů. Tým z jihu USA se stále přetahuje o celkové vedení v lize s Detroitem.

Žraloci jsou v pohodě, třikrát v řadě vyhráli a v posledních šesti duelech uspěli pětkrát (prohráli jen v Calgary). K nedělní výhře nad Coloradem 3:1 přispěl gólem a asistencí český hokejista Milan Michálek. Chicago naposledy porazilo 4:1 Los Angeles, jinak ale stále hledá formu z první poloviny sezóny.

Pochvalovat si v Chicagu mohou obnovenou spolupráci Havláta se Sharpem. Kanadský útočník se vrátil do sestavy po šestnáctizápasové přestávce, zaviněné zraněním levého kolene. V neděli pak dvěma góly přispěl ke zmíněné výhře nad Los Angeles. Zbývající dvě trefy obstaral český reprezentant... „Je skvělé mít Patricka zpět,“ pochvaloval si po zápase Havlát. Chicago ukončilo nejdelší sérii bez vítězství v sezóně, čítající pět utkání. V dalším zápase nemohou Jestřábi počítat s bitkařem Eagerem, který je v třízápasovém disciplinárním trestu za úder do hlavy Reddoxe z Edmontonu. Zraněný je i mladý bek Barker.

San Jose spoléhá na propracovanou defenzívu a výkony gólmana Nabokova, který v ročníku již šestkrát vychytal čisté konto. Z celé ligy jen Boston inkasoval méně gólů (171) než svěřenci trenéra Todda McLellana (ti dostali 176 branek). V ofenzivě patří oba týmy s 233 vstřelenými góly k úspěšnější části NHL, útočník San Jose Marleau nastřílel 37 gólů. Další hvězda Žraloků Joe Thornton je v produktivitě soutěže se 79 body na osmé příčce.

Na vítězství Chicaga si můžete vsadit v kursu 2,38, na výhru San Jose vypsali bookmakeři Tipsportu stejný kurs 2,38. Pokud očekáváte po základní hrací době remízu, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama