Hlavní obsah

Překvapí Melsungen na hřišti suverénního Kielu?

PRAHA

Famózní, ale zároveň kontroverzní sezónu prožívají házenkáři THW Kiel. V německé bundeslize nemá tým s nejlepším českým házenkářem Filipem Jíchou konkurenci, od remízy s Dormagenem v úvodním kole vyhrál všech 23 ligových zápasů. Ve středu se rozjetého suveréna pokusí přibrzdit dvanáctý Melsungen, zápas byl kvůli sobotnímu utkání Kielu v Lize mistrů v Záhřebu o tři dny přeložen.

Článek

Nejvyšší německá soutěž měla jedenáctidenní přestávku, během níž se hrála kvalifikace mistrovství světa 2010. Naposledy ve šlágru 24. kola uspělo THW na hřišti druhého Hamburku, vítěznou trefu na 34:33 vstřelil ze sedmimetrového hodu v poslední sekundě Filip Jícha. Melsungen porazil 34:31Gummersbach, se kterým prohrál všech osm předchozích duelů.

Kiel dominuje, ve 24 zápasech nasázel svým soupeřům už 866 gólů. To dělá skvělý průměr 36 branek na zápas. V brance je skvělý francouzský mistr světa Thierry Omeyer, aktuálně ale není k dispozici druhý gólman Andreas Palicka. Dvaadvacetiletý švédský reprezentant se zranil při rozcvičování před nedělním kvalifikačním duelem proti Černé Hoře.

Melsungen, kterému utekl start sezóny (sedm proher z prvních osmi zápasů) spoléhá na střelecké umění Daniela Vala. Slovenský reprezentant Gummersbachu nastřílel sedm gólů. Problémem je děravá defenzíva, v zápasech Melsungenu v loňské sezóně viděli diváci v průměru více než 66 gólů. I letos je obrana prostupná, v průměru inkasuje 33 gólů. Horší jsou v bundeslize jen otloukánci Essen a Stralsund. Naopak útok je čtvrtý nejlepší! Dá se tak očekávat divoká přestřelka.

Loni v říjnu Kiel vyhrál v Melsungenu 39:32, vzájemná bilance hovoří také pro favorita. Všech sedm dosavadních měření přineslo výhru Kielu.

Na favorizované domácí si můžete vsadit s kursem 1,01. Pokud očekáváte překvapení, na výhru Melsungenu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 12,5. Pokud chcete vsadit remízu, je k dispozici kurs 23.

Reklama