Hlavní obsah

Kdo se postaví Štěpánkovi ve druhém kole v Miami?

Na svého soupeře ve druhém kole turnaje v Miami čeká český tenista Radek Štěpánek. Ten na úvod Sony Ericsson Open zdolal Španěla Lopeze. Dále jej čeká úspěšnější z dvojice Juan Ignacio Chela (Argentina) – Bobby Reynolds (USA).

Článek

Šestadvacetiletý domácí tenista Reynolds je na profesionálním okruhu od roku 2003, nejvýše byl v žebříčku ATP letos v únoru na 63. místě. Aktuálně je o jednu příčku horší.

Ve dvouhře se tedy někdejší americké juniorské jedničce tolik nedaří, ve všech letošních turnajových zápasech vypadl v prvním nebo druhém kole. Naposledy jej v Sunrise vyřadil Rus Michail Južnyj po setech 6:3 a 7:5. Na floridském turnaji uspěl ve čtyřhře, s krajanem Rajeevem Ramem na své cestě za vítězstvím vyřadili ve čtvrtfinále česko-slovenskou dvojici Čermák-Mertiňák.

Devětadvacetiletý Argentinec Chela je v žebříčku ATP až na 169. místě a letos má úspěšnější bilanci než soupeř. S Reynoldsem se utká poprvé v kariéře. Chela, který už na odměnách vydělal přes 4,5 miliónu dolarů, v polovině března musel v Indian Wells vzdát zápas proti Italovi Seppimu.Loni měl Chela vynucenou pětiměsíční zdravotní přestávku, když marodil se zády.

Někdejší světová čtrnáctka (v srpnu 2004) Chela se nejlépe cítí na antuce, na které získal všechna svá dosavadní turnajová vítězství. Tvrdý povrch na Floridě by měl spíše vyhovovat Reynoldsovi.

Titul v Miami obhajuje světová jednička Rafael Nadal ze Španělska.

Zápas podle bookmakerů Tipsportu nemá favorita, na oba tenisty si můžete vsadit v kursu 1,8.

Reklama