Hlavní obsah

Na rozhodčího Proencu mají Češi dobré vzpomínky, vyhrají i ve Slovinsku?

Mírný optimismus před blížícím se duelem kvalifikace mistrovství světa 2010 může vzbuzovat osoba hlavního rozhodčího. Portugalec Pedro Proenca pískal v posledních třech letech dva zápasy s českou účastí a oba dopadly pro české barvy dobře. Uspějí Češi v sobotu do třetice?

Článek

Na začátku října 2006 v Jablonci reprezentační jednadvacítka při jeho rozhodování porazila v baráži o mistrovství Evropy Bosnu a Hercegovinu 2:1 (góly vstřelili Kolář a Latka), na konci července téhož roku Proenca pískal zápas předkola Ligy mistrů mezi Mladou Boleslaví a Valerengou Oslo. I zde byli Češi úspěšnější, po dvou gólech Matějovského a jednom Pecky vyhráli Středočeši úvodní duel 3:1.

Prvním velkým vystoupením osmatřicetiletého finančního manažera bylo v roce 2004 finále mistrovství Evropy devatenáctek, v němž mladí Španělé porazili 1:0 Turky. Loni v říjnu rozhodoval zápas kvalifikace MS mezi Itálií a Černou Horou, který favorizovaní mistři světa v Lecce vyhráli díky dvěma gólům Aquilaniho 2:1.

Naposledy lisabonský rodák rozhodoval vypjatou odvetu osmifinále Poháru UEFA, v němž Hamburk s Davidem Jarolímem vyhrál v Istanbulu nad Galatasaray 3:2 a postoupil mezi nejlepší osmičku.

Portugalskou ligu píská milovník četby a lyžování od roku 1998, o pět let později poprvé řídil mezinárodní utkání. Premiéru v prestižní Lize mistrů si odbyl v září 2007 v utkání mezi PSV Eindhoven a CSKA Moskva.

Na domácí Slovince si můžete vsadit v kursu 3,32, na remízu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3. Pokud věříte ve výhru českých fotbalistů, je k dispozici kurs 2,1.

Reklama