Hlavní obsah

Sparta odvrací první mečbol Karlových Varů

Již nemají kam ustupovat. Hokejisté Sparty prohráli obě semifinále v Karlových Varech, které v sérii vedou 3:1. Stačí jim tak jediné vítězství k postupu do finále. Sparta hodlá napodobit městského rivala Slavii, která čtvrtfinále proti Vítkovicím dokázala po stejně nepříznivém průběhu vyhrát. Loňský finalista extraligy je ale o třídu jiný soupeř.

Článek

Západočeši se mohou spolehnout na výkony brankáře Lukáše Mensatora. Reprezentačního gólmana vyjma prvního semifinále sparťané ve třech zbývajících utkáních překonali jen sedmkrát. Ve čtyřech duelech čtvrtfinále Mensatorovi Litvínov vstřelil jen šest gólů, celkový Mensatorův průměr obdržených branek v play-off je těsně nad dvě branky za zápas.

Naopak Sparta ohledně brankářů tápe. Přikryl na dobré čtvrtfinálové výkony nenavázal, Pražanům nevyšel ani tah s nasazením Pöpperleho do čtvrtého semifinále. Toho po čtvrtém gólu v polovině utkání opět nahradil Přikryl.

Navíc Sparta stále postrádá se zraněnou kyčlí laborujícího útočníka Ručinského, v ofenzívě tak musí spoléhat na opory Tona a Výborného. Střelecky se daří spíše defenzivnímu Langhammerovi, produktivní je i bek Vykoukal. Zkušený hokejista v devíti utkáních získal deset bodů (3+7), přesto příliš jistoty v defenzívě nepředvádí.

Karlovy Vary po překvapivém tažení až do finále jsou na nejlepší cestě loňský úspěch minimálně zopakovat. Vedle lídrů Skuhravého a Kumstáta se v letošních vyřazovacích bojích daří Melenovskému a Milanu Procházkovi, důležité góly střílí i slovenský útočník Skladaný. Z obrany je třeba vyzvednout Němce, který v osmi zápasech získal šest bodů (3+3).

Pokud věříte ve zdramatizování série a vítězství Sparty, můžete použít kurs 1,7. Očekáváte-li konec a postup Karlových Varů, můžete na ně vsadit v kursu 3,51. Na remízu po základní hrací době vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,2.

Reklama