Hlavní obsah

Detroit hodlá na cestě za Presidentovou trofejí porazit i Ostrovany

Další překážku na cestě za Prezidentovou trofejí pro nejlepší celek základní části NHL mají před sebou hokejisté Detroitu. Rudá křídla v pátek přivítají Ostrovany z New Yorku, kterým letošní ročník nevychází. Střetne se tak druhý nejlepší celek soutěže s odstupem nejhorším.

Článek

Detroit naposledy v úterý uspěl 3:2 v Edmontonu. Zápas měl divoký závěr, v posledních dvou minutách viděli fanoušci tři góly. Dva z nich vstřelili hostující Marián Hossa a Filppula a zajistili tak Detroitu vítězství. Český forvard Kotalík už jen korigoval na konečných 2:3.

Ostrované ve středu prohráli 2:6 s Minnesotou, v jejíž dresu se trefil i český obránce Martin Škoula. Poslední tři zápasy Islanders prohráli, těžkou pozici budou mít i v Detroitu. Ten z posledních deseti duelů uspěl sedmkrát, s 276 góly je nejlépe střílejícím celkem NHL.

Detroit bude stále postrádat Andrease Lilju, který se zotavuje po únorovém otřesu mozku. Naopak do hry už v Edmontonu zasáhl Holmström. Islanders postrádají se zraněným kolenem laborujícího centra Weighta a dalšího útočníka Bergenheima, jehož trápí bolavá třísla. Brankář DiPietro, obránce Sutton a forvardi McLean, Hunter a Sillinger si už v aktuálním ročníku pro zranění nezahrají.

Nejproduktivnějším hokejistou obhájce Stanley Cupu je Rus Dacjuk, který je v celkovém hodnocení soutěže s 89 body čtvrtý. Jediný hokejista NY Islanders získal více než 35 bodů, 54 jich nasbíral obránce Mark Streit.

Na vítězství Detroitu si můžete vsadit v kursu 1,48, na úspěch hostujících NY Islanders vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,9. Pokud chcete vsadit remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,35.

Reklama