Hlavní obsah

Znepříjemní Calgary Žralokům cestu za Prezidentovou trofejí?

Šlágrem pondělního programu zámořské NHL bude souboj Calgary se San Jose. Hostující Žraloci bojují s Detroitem a Bostonem o vítězství v základní části soutěže, Plameny jsou v Západní konferenci třetí a hájí před Vancouverem vedení v Severozápadní divizi.

Článek

Calgary se v poslední době příliš nedaří, z posledních deseti utkání dokázalo zvítězit jen čtyřikrát. Naposledy Plameny po dvou zápasech bez vstřeleného gólu udolaly Minnesotu 3:2, vítěznou trefu v sobotu obstaral Nyström. San Jose je úspěšnější, ve stejném počtu utkání se Žraloci radovali šestkrát. V sobotu Sharks porazili 3:2 Phoenix, v přesilovce ve 42. minutě rozhodl Pavelski.

Dvoubodovým ziskem překonalo San Jose se 109 body klubový rekord a zajistilo si prvenství v Pacifické divizi. Boj o celkové vítězství ale bude ještě tuhý, čtyři z posledních sedmi zápasů hrají Žraloci venku, kde poslední tři duely prohráli. V pondělí jim navíc bude chybět zraněný útočník Marleau, který se 37 góly vede klubovou střeleckou tabulku. Již delší dobu jsou zranění Cheechoo, Rob Blake, Clowe a Marcel Goc.

Calgary se doma na San Jose daří, z posledních deseti duelů vyhrálo osmkrát. V lednu San Jose ovšem zvítězilo 5:2, ostatní dva vzájemné zápasy v sezóně pak Žraloci prohráli. Plameny potřebují pravidelně bodovat, aby odrazily nápor Vancouveru. Zabrat by měl kapitán Iginla, který sice vede s 84 body týmovou produktivitu, ale v posledních čtyřech zápasech zaznamenal jedinou nahrávku. Do konce sezóny jsou zranění Warrener, Primeau, Bourque a Giordano, na marodce je i bitkař Andre Roy.

Na vítězství Calgary si můžete vsadit v kursu 2,4, na výhru San Jose vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,35. Pokud věříte v remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články