Hlavní obsah

Češi nebo Slováci mohou vykročit na MS

PRAHA

Jedním z klíčových zápasů kvalifikace mistrovství světa 2010 je tady. Ve středu v Praze přivítají čeští fotbalisté Slovensko a vítěz může udělat výrazný krok směrem na šampionát. Češi na svého soupeře ztrácejí a jakákoliv ztráta by znamenala značnou komplikaci. V médiích se spekuluje, že by mohl skončit i trenér Rada.

Článek

Ten ale na úterní tiskové konferenci odmítl, že by derby bývalých federálních partnerů mohlo být jeho posledním duelem na české střídačce.

Slovensko má výrazně horší bilanci vzájemných zápasů, jedinkrát dokázalo zvítězit. Poslední čtyři utkání vyhráli Češi, naposledy v kvalifikaci mistrovství Evropy 2008 dvakrát Slovákům nastříleli tři góly. Navíc svěřenci trenéra Weisse letos prohráli všechny tři přípravné zápasy a inkasovali deset gólů. Naposledy v sobotu Slováky čtyřmi góly smetli v Londýně Angličané.

Rada plánuje obměnit sestavu oproti sobotnímu bezbrankovému duelu ve Slovinsku, v úterý povolal útočníka Lafatu. Zdravotní problémy má totiž Svěrkoš. Nastoupit pro disciplinární trest nemůže stoper Ujfaluši, který v Mariboru dostal žlutou kartu. na jeho místě by měl zaskočit Kováč. Šanci od úvodního hvizdu by mohl dostat mladíček Necid.

Slováci v neděli povolali záložníka Stocha a právě středová řada s hvězdou Neapole Hamšíkem by měla být největší zbraní. V českém celku by měl roli špílmachra plnit David Jarolím.

Čeští fotbalisté jsou podle bookmakerů Tipsportu favoritem, vsadit si na ně můžete v kursu 1,54. Na výhru Slovenska byl vypsán kurs 5,6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Reklama